Intr-un vas adaugam : zaharul, untul , ciocolata, laptele cald si cacao.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie fara cocoloase de cacao.
Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana la primul clocot.
Se ia de pe foc , punem vasul pe un alt vas cu apa rece si amestecam cateva momente. Se lasa sa se racesca complet.

Separat se mixeaza albusurile cu sare pana obtinem o spuma densa; galbenusurile le mixam cca 1 min.

Peste compozitia cu cacao adaugam albusurile si galbenusurile apoi amestecam usor.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia formata se toarna intr-o tava (20*30)tapetata cu hartie de copt si se uniformizeaza cu o spatula.

Adaugam ciresele prafuite pe toata suprafata si le presam usor.

Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 minute.
Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepam cu o scobitoare. Scobitoare curata = Prajitura coapta.

Prajitura, dupa coacere se lasa sa se racesca complet, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!







