Coji de Mini Ecler

Desi par greu de facut, cojile de mini ecler se pregatesc rapid si simplu.
Ingrediente:

200 ml apa, 100 ml ulei, 200 gr faina, 6 oua, 1 praf de sare.

Timp preparare

30 min

Nr. portii

100 bucati

3/5 - (69 votes)

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.

Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.

Se incorporeaza ouale (unul cate unul) si amestecam continuu ingloband, concomitent si o mare cantitate de aer. Compozitia va avea o consistenta omogena.

coji mini ecler

Turnam aluatul cu ajutorul unui pos cu dui sub forma de aveline micute. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 grade), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata, fara urme de grasime.

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.