Rahatul de fructe se taie in bucati potrivite.
Faina (220 gr )se cerne intr-un vas , adaugam apa rece, otetul si sarea.
Amestecam, framantam pana obtinem un aluat omogen.
Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 20 min.
Margarina se da pe razatoare si se amesteca cu faina (50 gr)- se modeleaza sub forma unei foi patrate.
Restul de faina se foloseste la intinderea aluatului.
Aluatul se intinde intr-o foaie patrata – cca 1 cm grosime.
In mijlocul foii de aluat adaugam margarina . O impaturim prin plierea marginilor aluatului.
Intindem aluatul cu grija intr-o foaie dreptunghiulara si se pliaza.
Se introduce la rece pentru 10 min. Aceasta procedura se repeta de 4 ori si impaturita de fiecare data in patru.
Modul de preparare in imagini – aici .
Aluatul se intinde intr-o foaie de grosime potrivita , taiem fasii apoi le taiem pe jumatate.
Pe fiecare fasie de aluat asezam bucati de rahat.
Rulam strans si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C – pentru 15 minute.
Dupa coacere le pudram cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează