Cornulete cu rahat (de post)

Cornulete de post, rapide si delicioase !
Ingrediente:

Aluat - 300 gr faina alba superioara, 250 gr margarina Unirea, 1/2 lingurita otet, 1 praf sare, 80 ml apa rece.

Umplutura - 200 gr rahat de fructe.

Decor -zahar pudra vanilat.

Timp preparare

25 minute

Nr. portii

~500 gr

4.5/5 - (33 votes)

Rahatul de fructe se taie in bucati potrivite.

Faina (220 gr )se cerne intr-un vas , adaugam apa rece, otetul si sarea.

Amestecam,  framantam pana obtinem un aluat omogen.

Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 20 min.

Margarina se da pe razatoare  si se amesteca cu faina (50 gr)- se modeleaza sub forma unei foi patrate.

Restul de faina se foloseste la intinderea aluatului.

Aluatul   se intinde  intr-o foaie patrata – cca 1 cm grosime.

In mijlocul foii de aluat adaugam margarina . O  impaturim prin plierea marginilor aluatului.

Intindem aluatul  cu grija intr-o foaie dreptunghiulara si se pliaza.

Se introduce la rece pentru 10 min. Aceasta procedura se repeta de 4 ori si impaturita de fiecare data in patru.

Modul de preparare in imaginiaici .

Aluatul se intinde intr-o foaie de grosime potrivita , taiem fasii apoi le taiem pe jumatate.

Pe fiecare fasie de aluat asezam bucati de rahat.

cornulete-cu-rahat-de-post-1

Rulam strans si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

cornulete-cu-rahat-de-post-2

Se introduce tava in  cuptorul preincalzit la 180 C – pentru 15 minute.

cornulete-cu-rahat-de-post-3

Dupa coacere le pudram cu zahar farin vanilat.

cornulete-cu-rahat-de-post-5Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.