Preparare Blat
Se pun intr-un vas : uleiul, zaharul vanilat, zaharul si apa minerala.
In alt vas adaugam : faina, praful de copt, nuca de cocos, cacaua , praful de copt si praful de sare.
Amestecam cele doua compozitii .
Mixam compozitia pentru 3 minute (la viteza medie).
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 180°C pentru 30-35 minute apoi se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se racesca complet in tava apoi se portioneaza.
Preparare Gazura
Se pune la fiert apa cu zaharul.
Dupa primele clocote se adauga margarina taiata cubulete, cacao si amestecam.
Se lasa la fiert 2 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat.
Amestecam pana se dizolva zaharul.
Glazura se lasa sa se racoreasca.
Bucatile de blat se trec prin glazura apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Prajitura de post cu nuca de cocos in sectiune.
Se introduce la rece pentru minim 1 ora.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta Prajitura Tavalita
4 thoughts on “Prajitura de post cu nuca de cocos”
Buna prajitura…nu este nici greu de facut…insa…am un comentariu pentru glazura. In reteta ati recomandat 30 ml apa….in loc de 300 ml…va rog rectificati cantitatile din reteta
. Va multumesc si Sarbatori de Craciun fericite!!!
30 ml apa sunt necesari pentru glazura. Sarbatori Fericite!
Ce dimensiuni are tava ?
8 portii ( Dimensiune tava – 29 x 18,5 cm).