full screen background image

Tort cu zmeura si mousse de ciocolata alba

Un tort fin cu zmeura si mousse de ciocolata alba. Desert racoritor si delicios , cu aroma intensa de zmeura .

Tort cu zmeura si mousse de ciocolata alba

Ingrediente:

Blat- 2 oua intregi+ 3 albusuri, 150 gr zahar, 1 praf sare, 6 gr praf de copt, 80 gr zmeura proaspata, 200 gr faina alba.Sirop - 150 ml apa, 50 gr zahar, 1 lingurita extract de vanilie.Mousse de ciocolata alba - 50 gr ciocolata alba, 1 galbenus, 50 gr zahar, 80 ml lapte, 7 gr amidon, 4 gr gelatina + 50 gr zmeura proaspata, 300 ml smantana pentru frisca +30 gr zahar.Glazura - 200 gr zmeura, 50 ml apa, 80 gr zahar, 6 gr amidon, 4 gr gelatina +15 ml apa.Decor - 70 gr ciocolata alba, zmeura , frunze proaspete de menta.

Instructiuni preparare

Preparare Blat

Faina se amesteca cu praful de copt , compozitia se trece prin sita.

Intr-un bol punem :  ouale intregi , albusurile, praful de sare si zaharul.

Mixam pana ce compozitia isi tripleaza volumul iar zaharul este dizolvat complet.

Adaugam faina+ praf de copt  si amestecam usor.

Compozitia formata se toarna intr-o forma rorunda ( 20 cm – diametru) , unsa si tapetata cu hartie de copt.

Adaugam zmeura din loc in loc si coacem blatul cca 10-12 minute , la 180 C, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet in forma.

Preparare Sirop

Amestecam energic : apa, zaharul si extractul de vanilie.

Preparare Mousse de ciocolata alba

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Intr-un bol mixam : galbenusurile ,zaharul , amidonul si laptele.

Compozitia  omogena  se toarna intr-o cratita.

Punem pe  foc si amestecam continuu pana se ingroasa.

Inchidem focul si adaugam ciocolata alba maruntita.

Gelatina hidratata se dizolva (cateva secunde) pe baie de abur .

Se amesteca cu crema pregatita , acoperim vasul cu folie alimentara si se lasa sa se racesca.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zahar apoi se amesteca cu crema racita.

Preparare Glazura

Gelatina se hidrateaza in apa rece pentru 5 minute.

Intr-o cratita punem:  zmeura, apa si zaharul si fierbem la foc mic 4  minute.

Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana se ingroasa .

Adaugam gelatina hidratata , amestecam,  si  trecem toata compozitia prin sita.

Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se racesca.

Asamblare Tort cu zmeura si mousse de ciocolata alba

Forma in care s-a copt blatul se pune pe un platou apoi se tapeteaza cu folie.

Adaugam blatul si il insiropam.

Adaugam 1/2 din compozitia de mousse si presaram zmeura.

Adaugam restul de compozitie si nivelam usor.

Introducem tortul la congelator  pentru 1 ora apoi indepartam forma si folia.Peste tort adaugam usor glazura , indepartam surplusul si introducem tortul la rece.

Cand glazura s-a intarit , decoram tortul cu ciocolata alba ( topita pe baie de abur si pusa intr-un cornet de hartie).

Completam decorul cu zmeura si frunze de menta.

Tortul in sectiune.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

(17 voturi)

 

Salvează

Vezi si alte retete delicioase

  • Tort cu ciocolata si zmeuraTort cu ciocolata si zmeura O reteta speciala de tort cu ciocolata si zmeura. Va asigur ca este […]
  • Tort cu ciocolataTort cu ciocolata Tort cu sarlota de ciocolata , foaie de rulada si crema Ganache. […]
  • Tort cu fructeTort cu fructe Este desertul ideal - aromat, pufos, gustos si colorat :) Va […]
  • Tort diplomatTort diplomat Cel mai bun tort ! Crema fina si aromata , fructe delicioase si […]
  • Tort FraisierTort Fraisier Tortul Fraisier , un desert fin si extrem de aromat! In varianta mea […]
  • Mousse de ciocolataMousse de ciocolata Mousse-ul de ciocolata este un desert fin, rafinat si foarte […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Chec pufos cu nuca si cacao

Cea mai usoara si pufoasa reteta de chec ! yam, yam

Închide