Fursecuri fragede cu nuca

In preajma sarbatorilor de iarna, dulciurile sunt foarte apreciate, mai ales fursecurile fragede cu nuca. Au in componenta aluat fraged cu unt, miez de nuca, coaja de portocala si un strop de zahar pudra vanilat.  Fursecurile fragede cu nuca  devin o adevarata magie a gusturilor, perfecte pentru a transforma Craciunul intr-un moment dulce de neuitat.
Ingrediente:

180 gr unt ( la temperatura camerei), 70 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita coaja de portocala, 220 gr faina alba superioara, miez de nuca, 30 gr zahar pudra vanilat.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1 platou

4.9/5 - (19 votes)

Fursecuri fragede cu nuca reteta. Fursecuri fragede cu nuca pentru Craciun. 

Fursecuri fragede cu nuca

Mixam untul cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa.

Adaugam galbenusurile si  mixam 1 minut.

Adaugam esenta de vanilie, coaja de portocala si amestecam.

Adaugam faina si amesteca pana se formeaza un aluat omogen.

Punem aluatul intr-un pos cu sprit ( punga de decor prevazuta cu varf stelat).

Fursecuri fragede cu nuca

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sub forma de stea, vezi foto.

Fursecuri fragede cu nuca

Deasupra fiecarui fursec adaugam miez de nuca, vezi foto.

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180C, pentru maxim 15 minute sau pana cand marginile devin usor aurii.

Fursecuri fragede cu nuca

Dupa coacere, lasam  fursecurile sa se racoreasca si le transferam pe un gratar de racire.

Fursecuri fragede cu nucaLe lasam sa se raceasca complet si apoi le decoram cu zahar pudra vanilat.

Fursecuri fragede cu nuca

Descopera colectia de Fursecuri pentru Craciun!

Fursecuri fragede cu nuca

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *