Prajitura Tavalita

Un desert rapid, gustos si aspectuos ! Prajitura perfecta pentru o masa festiva...yam, yam
Ingrediente:

Blat - 5 oua

7 linguri faina

1/2 plic praf de copt

1 lingura apa rece

5 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

2 linguri cacao neagra

1 lingura ulei, 1 praf sare.

Glazura de cacao

Nuca macinata

Timp preparare

40 min

Nr. portii

24

4.9/5 - (119 votes)

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana la incorporare.

tort cu fructe7

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (20×30 diametru) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi  se taie in cuburi de marime potrivita  .

prajitura tavalita blat

 

 

Fiecare bucatica se ia cu ajutorul unei furculite si se introduce  in glazura. Reteta de glazura  aici

glazura prajitura tavalita

Se rotesc usor astfel incat sa fie complet glazurate apoi se tavalesc imediat prin nuca macinata.

 

prajitura tavalita1

Se pun pe chese si se pastreaza la rece.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

5 thoughts on “Prajitura Tavalita”

  1. chelaru narcisa

    Te apreciez f mult.Expui totul simplu si clar,si o fetita ar putea invata.Ti am copiat citeva retete.Delicios!Tine o tot asa.

  2. Voi incerca in weekendtortul de biscuti ! Ma bucur ca te-am descoperit! Explicatiile sunt clare si simple!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *