Reteta Ochelari cu Gem si Nuca in imagini, explicata pas cu pas.
Foaia de aluat foietaj (30×30 cm) se unge cu gem de prune si presaram nuca.
Se ruleaza 5 cm de aluat , se acopera cu un strat subtire de apa si se presara cu zahar – vezi foto.
Intoarcem foaia si rulam 5 cm de aluat, folosim apa si zahar de fiecare data. Rulam din ambele parti.
Dupa ce am rulat ambele parti, acoperim aluatul cu un strat fin de apa si presaram cu zahar.
Suprapunem cele doua rulouri si portionam ruloul in 12 bucati.
Punem fursecurile intr-o tava tapeteta cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 C si se coc 30 minute.
Prin urmare , lasam fursecurile sa se racesca complet.
Se desprind dupa hartia de copt si se pot servi.
Sa aveti pofta la Ochelari cu Gem si Nuca !
Vezi si reteta=> Placinta cu nuca