Ochelari cu Gem si Nuca

Ochelari cu Gem si Nuca, un desert delicios, rapid , pe baza de aluat foietaj. Combinatia de gem , nuca si foietaj ofera desertului o bunatate maxima si sunt ideale in asteptarea lui Mos Craciun. Va invit sa testati reteta Ochelari cu Gem si Nuca!
Ochelari cu Gem si Nuca
Ingrediente:

400 gr aluat foietaj, 100 gr gem de prune, 50 gr nuca, 40 gr zahar, 30 ml apa.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

12 bucati

5/5 - (1 vote)

Reteta Ochelari cu Gem si Nuca in imagini, explicata pas cu pas.

Ochelari cu Gem si Nuca

Foaia de aluat foietaj  (30×30 cm) se  unge  cu gem de prune si presaram  nuca.

Se ruleaza 5 cm de aluat  , se acopera cu un strat subtire de apa  si se presara cu zahar – vezi foto.

Intoarcem foaia si rulam 5 cm de aluat, folosim apa si zahar de fiecare data. Rulam din ambele parti.



Dupa ce am rulat ambele parti, acoperim aluatul cu un strat fin de apa si presaram cu zahar.

Suprapunem cele doua rulouri si portionam ruloul in 12 bucati.

Punem fursecurile intr-o tava tapeteta cu hartie de copt.

Ochelari cu Gem si Nuca

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 C si se coc 30 minute.

Ochelari cu Gem si NucaPrin urmare , lasam fursecurile  sa se racesca complet.



Ochelari cu Gem si NucaSe desprind dupa hartia de copt si se pot servi.

Ochelari cu Gem si Nuca

Sa aveti pofta la Ochelari cu Gem si Nuca !

Vezi si reteta=> Placinta cu nuca



Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.