Piscoturi de casa reteta. Cum se fac piscoturile de casa ? Retete de piscoturi.
50 gr zahar se pune intr-o tigaie si amestecam pana se incalzeste bine, fara sa se topeasca.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar.
Adaugam zaharul incalzit si mixam inca un minut.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma , amestecam si adaugam faina cernuta.
Amestecam usor pana se incoporeaza faina.
Compozitia obtinuta se pune intr-un pos cu dui (varf rotund) .
Intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna bastonase de cca 10-12 cm.
Le pudram cu zahar farin si se coc la 160 C, pentru 10-12 minute.
Dupa coacere le lasam sa se raceasca complet apoi se desprind de pe hartie.
Se servesc simple, pudrate cu zahar farin sau le folosim la obtinerea prajiturii Tiramisu.
Aceste piscoturi de casa sunt extrem de versatile si pot fi servite intr-o varietate de moduri. Le puteti savura ca atare, ca o gustare rapida si reconfortanta, sau le puteti utiliza pentru a crea deserturi mai elaborate, precum torturi, prajituri sau deserturi la cupa.
Incercati reteta de piscoturi de casa si veti descoperi rapid de ce sunt considerate o alegere clasica si apreciata in bucatarie.
Pofta Buna!
Salvează