Placinta cu Nuca , un desert simplu, de post , rapid si delicios. Nuca, stafide, lapte de cocos, fulgi de ovaz, coaja de lamaie si vanilie, umplutura perfecta pentru o placinta savuroasa.

Timp preparare:
30 minutePortii:
8/ forma 28cm.Ingrediente:
1 pachet foi placinta ( 400 gr), 150 ml lapte de cocos, 40 ml ulei. Umplutura - 400 ml lapte de cocos ( bautura vegetala), 400 ml apa,240 gr fulgi de ovaz , 1 praf sare, 150 gr zahar, 150 gr nuca macinata, 150 gr stafide, coaja razuita de la 1 lamaie, 10 gr zahar vanilat.Decor - zahar pudra vanilat.Instructiuni preparare
Preparare umplutura Placinta cu Nuca
Punem intr-o cratita laptele de cocos, apa si praful de sare.
Pornim focul, iar la primul clocot adaugam fulgii de ovaz.
Amestecam energic si continuam fierberea maxim 5 minute.
Adaugam zaharul si mai fierbem compozitia 2 minute.
Lasam compozitia sa se raceasca complet .
Adaugam : nuca macinata, stafide, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare placinta cu nuca
Amestecam uleiul cu laptele de cocos, iar cu compozitia rezultata ungem o tava rotunda (tarta).
Asezam prima foaie si o ungem pe toata suprafata din tava.
Asezam a doua foaie, o ungem cu compozitia de mai sus si repetam procedeul cu restul foilor (4).
Vom avea un strat format din 6 foi de placinta.
Adaugam compozitia si o intindem uniform.
Adaugam restul foilor , una cate una si unse cu compozitia de mai sus.
Am indepartat surplusul de foi cu ajutorul unui cutit bine ascutit si am intepat cu o scobitoare toata suprafata, din loc in loc.
Am copt placinta in cuptorul preincalzit la 200 C, timp de 45 minute, functia cu ventilatie.
Pentru cuptoarele clasice, temperatura cea mai mare si se lasa la copt pana devine rumena.
Se lasa sa se racesca complet si apoi se decoreaza cu zahar pudra vanilat.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta= >Pariziene cu mere