full screen background image

Tort Felie de Lapte

Datorita gustului intens de lapte ,ciocolata, blat pufos si aromat – tortul “Felie de Lapte” a devenit desertul preferat de intreaga familie .

Tort Felie de Lapte

Ingrediente:

Blat cacao - 5 oua, 200 gr zahar, 200 gr faina, 25 gr cacao neagra, 3 linguri ulei, 6 gr praf de copt, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare.Crema - 300 smantana pentru frisca , 200 ml lapte condensat, 10 gr gelatina+20 ml apa rece, 1 lingurita extract de vanilie.Sirop-150 ml apa, 80 gr zahar, 1 lingurita esenta rom, 1/2 lingurita extract de vanilie.Decor - 300 gr ciocolata alba+10 ml ulei, 50 gr ciocolata amaruie, 4 drajeuri cu ciocolata, frunze proaspete de menta.

Instructiuni preparare

Preparare Blat

Cacaua se amesteca cu faina si praful de copt.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat  si uleiul, aproximativ 1 minut.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .

Adaugam treptat compozitia de faina si amestecam usor  , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu pereti detasabili  (20 diametru) , unsa si  tapetata cu hartie de copt.

Introducem blatul  in cuptorul preincalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, sau pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza in  3 foi.

Preparare Sirop

Amestecam energic : apa,  zaharul , extractul de vanilie si esenta de rom.

Preparare Crema

Gelatina se amesteca cu apa rece si se lasa sa se hidrateze 10 minute.

Smantana pentru frisca ( rece) se bate intr-un vas inalt pana devine ferma si densa.

Adaugam laptele condensat, extractul de vanilie  si gelatina ( topita pe baie de abur).

Amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare Tort Felie de Lapte

Pe un platou asezam forma in care am copt blatul ( marginea) sau un inel reglabil  cu aceasi dimensiune.

Tapetam marginea din interior cu folie sau hartie de copt.

Stropim interiorul ( baza) cu sirop si asezam prima foaie de blat.

Insiropam si adaugam jumatate din cantitatea de crema.

Intindem usor pe toata suprafata si adaugam a doua foaie de bat.

Insirpom , adaugam restul de crema si uniformizam suprafata.

Ultima foaie se insiropeaza usor pe interior apoi se aseza peste stratul de crema.

Insiropam suprafata ( cu siropul ramas) si presam usor.

Se introduce la rece pentru minim  2 ore.

Ciocolata alba se topeste pe baie de abur , se amesteca energic cu ulei si se amesteca usor pana se racoreste.

Ciocolata amaruie se topeste pe baie de abur si se pune intr-un cornet din hartie.

Pentru a decora tortul , indeparatam forma/ inelul si hartia.

Ciocolata alba se toarna peste tort , se niveleaza cu o spatula si se lasa sa se prelinga .

Decoram cu ciocolata amaruie – vezi foto.

Adaugam drajeurile de ciocolata si frunzele de menta.

Tort Felie de Lapte – in sectiune.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Tort Felie de Lapte
(26 voturi)

 

Salvează

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni - cel mai bun desert in acest sezon! Profitati din plin de fructe, sunt sanatoase si savuroase.

Închide