full screen background image

Negresa de post

Negresa de post este o prajitura cu alune de padure , aromata si pufoasa. Este o prajitura pe care o pregatesc doar in perioada postului si va garantez ca este delicioasa !

Negresa de post

Timp preparare:

30 minute

Portii:

20 bucati ( tava 30x20 cm)

Ingrediente:

200 gr zahar, 400 ml apa minerala, 40 gr cacao, 1 praf de copt, 2 linguri zeama de lamaie, 100 ml ulei, 10 gr zahar vanilat, 150 gr alune de padure macinate, 350 gr faina, 1 praf de sare.

Instructiuni preparare

Reteta Negresa de post. Cum se face Negresa de post ? Retete prajituri de post.
Negresa de post

Intr-un  vas punem faina , cacaua, zaharul vanilat si 100 gr alune macinate.

Negresa de post

Amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.

In alt vas amestecam apa minerala cu zaharul , praful de copt, zeama de lamaie si uleiul. Amestecam energic si turnam  peste compozitia cu faina.

Amestecam bine pana se obtine o compozitie omogena  si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Uniformizam toata suprafata prajiturii si presaram restul de alune macinate (50 gr).

Negresa de postPrajitura se coace timp de 35 minute la 175C ( cuptorul preincalzit).

Negresa de post

Dupa caoacere, Negresa de post  se lasa sa se racesca complet si se portioneaza in 20 bucati.

Negresa de postSa aveti pofta !

Vezi si reteta : Tort de post cu capsuni

Negresa de post
(27 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress