Negresa de post

Negresa de post este o prajitura cu alune de padure , aromata si pufoasa. Este o prajitura pe care o pregatesc doar in perioada postului si va garantez ca este delicioasa !
Ingrediente:

200 gr zahar, 400 ml apa minerala, 40 gr cacao, 1 praf de copt, 2 linguri zeama de lamaie, 100 ml ulei, 10 gr zahar vanilat, 150 gr alune de padure macinate, 350 gr faina, 1 praf de sare.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

20 bucati ( tava 30x20 cm)

4.5/5 - (50 votes)

Cum se face Negresa de post ? Retete prajituri de post.
Negresa de post

Intr-un  vas punem faina , cacaua, zaharul vanilat si 100 gr alune macinate.

Negresa de post

Amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.

In alt vas amestecam apa minerala cu zaharul , praful de copt, zeama de lamaie si uleiul. Amestecam energic si turnam  peste compozitia cu faina.

Amestecam bine pana se obtine o compozitie omogena  si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Uniformizam toata suprafata prajiturii si presaram restul de alune macinate (50 gr).

Negresa de postPrajitura se coace timp de 35 minute la 175C ( cuptorul preincalzit).

Negresa de post

Dupa coacere, prajitura  se lasa sa se racesca complet si se portioneaza in 20 bucati.

Negresa de postSa aveti pofta !

Vezi si reteta : Tort de post cu capsuni

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.