Negresa de post

Negresa de post este o prajitura cu alune de padure , aromata si pufoasa. Este o prajitura pe care o pregatesc doar in perioada postului si va garantez ca este delicioasa !
Ingrediente:

200 gr zahar, 400 ml apa minerala, 40 gr cacao, 1 praf de copt, 2 linguri zeama de lamaie, 100 ml ulei, 10 gr zahar vanilat, 150 gr alune de padure macinate, 350 gr faina, 1 praf de sare.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

20 bucati ( tava 30x20 cm)

4.4/5 - (49 votes)

Cum se face Negresa de post ? Retete prajituri de post.
Negresa de post

Intr-un  vas punem faina , cacaua, zaharul vanilat si 100 gr alune macinate.

Negresa de post

Amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.



In alt vas amestecam apa minerala cu zaharul , praful de copt, zeama de lamaie si uleiul. Amestecam energic si turnam  peste compozitia cu faina.

Amestecam bine pana se obtine o compozitie omogena  si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Uniformizam toata suprafata prajiturii si presaram restul de alune macinate (50 gr).



Negresa de postPrajitura se coace timp de 35 minute la 175C ( cuptorul preincalzit).

Negresa de post

Dupa coacere, prajitura  se lasa sa se racesca complet si se portioneaza in 20 bucati.

Negresa de postSa aveti pofta !

Vezi si reteta : Tort de post cu capsuni

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.