Cum se fac Cornuletele fragede cu nuca si portocala. Cornulete fragede cu nuca reteta. Cornulete fragede cu nuca si portocala pentru Craciun. Cornulete fragede.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Timpul de mixare este de 2-3 minute.
Adaugam galbenusul, praful de sare si se continua mixarea inca 1 minut.
Adaugam coaja razuita de portocala si amestecam.
Peste compozitia obtinuta se adauga miezul de nuca si faina.
Amestecam pana incorporam ingredientele si obtinem un aluat omogen.
Aluatul se pune la rece pentru 30 minute.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Aluatul se imparte in 20 bucati si le modelam sub forma de cornulete.
Se pun in tava de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-18 minute.
Cornuletele s-au copt 🙂
Dupa ce le-am scos din cuptor , le luam cu o spatula ( cu cea mai mare grija – sunt foarte fragede) si le punem intr-un bol. Adaugam zaharul pudra vanilat si le tavalim usor .
*Zaharul pudra se va lipi de cornulete doar daca sunt fierbinti .
Pofta Buna!
Vezi si reteta : Cornulete fragede cu gem
2 thoughts on “Cornulete fragede cu nuca si portocala”
Arata super le voi incerca cu siguranta
Frumos voi pregatii reteta ff simpla