Salam de biscuiti (reteta de post)

Desert de post aromat, ideal pentru cafea sau ceai.
Ingrediente:

300 gr biscuiti de post, 120 ml apa

50 gr margarina

70 gr zahar brun

2 linguri cacao neagra

50 gr stafide aurii

1 lingura esenta de rom

Decor - zahar farin

Timp preparare

30 min

4.9/5 - (109 votes)

Biscuitii se sfarama cu mana si se pun intr-un bol. Intr-o cratita amestecam zaharul, apa si cacao. Adaugam margarina si punem pe foc.

salam de biscuiti

Se amesteca continuu, dupa cateva clocote se ia cratita de pe foc si se lasa cateva momente sa se racesca.

salam de biscuiti

Peste biscuiti adaugam compozitia de cacao si amestecam.

salam de biscuiti

Adaugam esenta de rom, stafidele si amestecam pana se incorporeaza. Compozitia formata se imparte in doua. Fiecare parte se pune pe folie alimentara si rulam strans.

salam de biscuiti

Rulourile formate  se pun pe o tava la rece, de seara pana dimineata sau minim 4 ore. Se indeparteaza folia, se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.

salam de biscuiti

Se serveste ca desert alaturi de cafea sau ceai.

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.