Tort cu mere

O reteta simpla de tort cu mere. Fin, aromat si extrem de gustos! Ideal pentru cei mici ;)
Ingrediente:

Blat alb - 4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 8 linguri faina alba - superioara, 1/2 plic praf de copt.

Umplutura - 5 mere potrivite, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat, 10 gr gelatina.

Sirop - 1/2 portie sirop pentru torturi

Decor - 200 ml smantana pentru frisca + 2 linguri zahar, 1/2 plic zahar vanilat, felii de mar imbracate in zahar caramel, sos caramel.

Timp preparare

3 ore

Nr. portii

10

4.9/5 - (108 votes)

Mod de preparareBlat alb

Preparare Umplutura 

  1. Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece.
  2. Merele se curata de coaja si casuta cu seminte.
  3. Le taiem cuburi si le punem impreuna cu zaharul la foc mic.
  4. Le lasam sa fiarba cca 5 min, adaugam scortisoara si vanilia.
  5. Lasam sa se racoreasca cateva minute pana compozitia devine calduta si adaugam gelatina.
  6. Mixam compozitia pana obtinem un piure.

Asamblare Tort cu Mere

  1. Blatul se taie in trei foi egale. In forma in care am copt blatul punem o folie alimentara si asezam prima foaie de blat.
  2. Insiropam , adaugam jumatate din cantitatea de piure , intindem si introducem la rece 5 min.
  3. Adaugam a doua foaie de blat , insiropam si adaugam restul de piure. Se introduce din nou la rece 5 min.
  4. Insiropam pe interior ultima foaie de blat si asezam peste tort.
  5. Presam cu grija tortul si il introducem la rece pentru 2 ore , de preferat – peste noapte.

Decor Tort cu Mare

Smantana pentru frisca se amesteca cu zahar +zahar vanilat.

Mixam pana obtinem o compozitie usor aerata , nu avem nevoie de o frisca  batuta la maxim.

tort cu mere 2

Imbracam tortul  apoi il decoram cu sos caramel si felii  de mar  imbracate in zahar caramel.

tort cu mere 1

Mere imbracate in zahar caramel – feliile  de mar se tin cu o penseta  de bucatarie si acoperim  cu zahar ars .

Se pun rapid pe o tava din inox unsa cu un strat fin de ulei. Le lasam sa se racesca apoi cu grija le desprindem si le folosim la decor.

tort cu mere 3

Tortul in sectiune 😉

tort cu mere sectiune

Pofta Buna!

 

 

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.