4.9/5 - (108 votes)
Mod de preparare – Blat alb
Preparare Umplutura
- Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece.
- Merele se curata de coaja si casuta cu seminte.
- Le taiem cuburi si le punem impreuna cu zaharul la foc mic.
- Le lasam sa fiarba cca 5 min, adaugam scortisoara si vanilia.
- Lasam sa se racoreasca cateva minute pana compozitia devine calduta si adaugam gelatina.
- Mixam compozitia pana obtinem un piure.
Asamblare Tort cu Mere
- Blatul se taie in trei foi egale. In forma in care am copt blatul punem o folie alimentara si asezam prima foaie de blat.
- Insiropam , adaugam jumatate din cantitatea de piure , intindem si introducem la rece 5 min.
- Adaugam a doua foaie de blat , insiropam si adaugam restul de piure. Se introduce din nou la rece 5 min.
- Insiropam pe interior ultima foaie de blat si asezam peste tort.
- Presam cu grija tortul si il introducem la rece pentru 2 ore , de preferat – peste noapte.
Decor Tort cu Mare
Smantana pentru frisca se amesteca cu zahar +zahar vanilat.
Mixam pana obtinem o compozitie usor aerata , nu avem nevoie de o frisca batuta la maxim.
Imbracam tortul apoi il decoram cu sos caramel si felii de mar imbracate in zahar caramel.
Mere imbracate in zahar caramel – feliile de mar se tin cu o penseta de bucatarie si acoperim cu zahar ars .
Se pun rapid pe o tava din inox unsa cu un strat fin de ulei. Le lasam sa se racesca apoi cu grija le desprindem si le folosim la decor.
Tortul in sectiune 😉
Pofta Buna!