full screen background image

Sos de caramel

Sos caramel, rapid si ideal alaturi de : prajituri, inghetata, clatite si torturi.

Sos  de caramel

Timp preparare:

20 minute

Ingrediente:

200 gr zahar, 150 gr smantana dulce, 50 ml lapte, 100 ml apa, 70 gr unt, 1 praf sare, 1/2 lingurita esenta vanilie.


Instructiuni preparare

1. Zaharul impreuna cu apa se amesteca intr-o cratita . Se pune  pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul.

2. Se lasa sa fiarba pana capata o culoare auriu-roscat , cum este chihlimbarul, usor inchis la culoare.

3. Se toarna usor smantana amestecata cu lapte si se amesteca cu o spatula din lemn pana se incoropreaza .

sos caramel 3

Atentie  !!! amestecul va bolborosi  si vor fi aburi fierbinti.

sos caramel 1

4. Adaugam untul taiat cubulete ,praful de sare si esenta de vanilie.

5. Se mai lasa cca 1 minut sa fiarba apoi se toarna intr-un bol si se lasa sa se racesca.

sos caramel imagine

Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.

Pofta Buna!

Sos de caramel
(16 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
prajitura marmorata reteta
Prajitura marmorata

Prajitura recomandata pentru o cafea aromata ! Pufoasa , rapida si extrem de gustoasa !

Închide