Intr-un vas se caramelizam zaharul la foc mic, pana capata o culoare aurie .
Tapetam cu el vasul dreptunghiular Yena , inclusiv pe margini si se lasa la racit.
Separat se mixeaza ouale cu zaharul, vanilia , coaja rasa de lamaie si adaugam treptat laptele.
Compozitia se omogenizeaza fix 5 minute apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramel.
Punem forma intr-o tava cu apa calduta , astfel incat sa ajunga pana la mijlocul formei .
Se introducem tava la cuptor 30 min ( la foc potrivit ) pana se incheaga si compozitia are culoare galben- usor maroniu.
Se scoate din vasul cu apa, respectiv din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se introduce la rece pentru minim 1 ora.
Se portioneaza in bucati potrivite. Se serveste impreuna cu sosul format.
Pofta Buna !
2 thoughts on “Crema de zahar ars cu lamaie”
Foarte frumoase si gustoase cred retetele dvoastra, mult succes.
Va multumesc!