Preparare Foaie de rulada
- Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
- Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
- Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.
- Se coace la foc mediu pentru 10 -12 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) sau pana va capata o culoare usor aurie .
- Se scoate din cuptor si se desprinde usor de hartie.
Preparare Crema Prajitura Fulg de Nea
- Laptele (300 ml) se pune la fiert.
- Intr-un vas se amesteca bine albusul cu zaharul, amidonul , faina , praful de sare si restul de lapte rece.
- Cand laptele a inceput sa fiarba, se adauga compozitia formata mai sus, micsoram focul si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).
Crema se transfera intr-un vas, se adauga ciocolata alba si amestecam pana se dizolva complet.
Crema obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca .
Cand crema mai este usor calduta, se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare Prajitura Fulg de Nea
Din crema obtinuta, oprim 2 linguri pentru decor, restul se intinde pe toata suprafata foii de rulada.
Rulam strans, ruloul format se pune la rece pentru 1 ora.
Rulada se taie pe jumatate, se unge cu restul de crema si se tavaleste prin nuca de cocos.
Portionam ruladele in 8 bucati si le punem pe chese.
Fiecare bucata de rulada se decoreaza cu o avelina mare de frisca.
Le pastram la rece, maxim 24 ore.
Vezi si reteta: Prajitura Alba ca Zapada
Pofta Buna!
3 thoughts on “Prajitura Fulg de Nea”
Fulg de nea…. deosebita. Mâine o fac. ❤️Mulțumesc ptr rețeta!
Cât zahar se pune în blat ?
Foaie de rulada – 90 gr zahar.