full screen background image




Prajitura Fulg de Nea

Reprezentativa pentru sezonul Sarbatorilor de Iarna, prajitura Fulg de Nea este un desert fin si delicios.
Prajitura Fulg de Nea are in componenta foaie de rulada umpluta cu crema fina de ciocolata alba si decor aromat cu nuca de cocos si frisca. Este o bunatate de prajitura !

Prajitura Fulg de Nea

Timp preparare:

1 ora

Portii:

8

Ingrediente:

Foaie de rulada - 6 albusuri, 2 galbenusuri, 90 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 95 gr faina, 1 praf sare.Crema- 500 ml lapte, 75 gr amidon, 15 gr faina, 1 albus, 1 praf sare, 100 gr zahar, 50 gr unt, 100 gr ciocolata alba, coaja razuita de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie.Decor - 100 gr nuca de cocos, 400 gr frisca indulcita si aromata.




Instructiuni preparare

Prajitura Fulg de Nea

Preparare Foaie de rulada

  • Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
  • Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
  • Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.
  • Se coace la foc mediu pentru 10 -12 minute  (in cuptorul preincalzit la 180 C)  sau pana va  capata o culoare usor aurie .
  • Se scoate din cuptor si  se desprinde usor de hartie.



Preparare Crema Prajitura Fulg de Nea

  • Laptele (300 ml) se pune la fiert.
  • Intr-un vas se amesteca bine albusul cu zaharul, amidonul , faina , praful de sare si restul de lapte rece.
  • Cand laptele  a inceput sa fiarba,  se adauga compozitia formata mai sus, micsoram  focul  si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).

Crema se transfera intr-un vas,  se adauga  ciocolata alba  si amestecam pana se dizolva complet.



Crema obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca .

Cand crema mai este  usor calduta, se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare Prajitura Fulg de Nea

Din crema obtinuta, oprim 2 linguri pentru decor, restul se intinde pe toata suprafata foii de rulada.

Rulam strans, ruloul format se pune la rece pentru 1 ora.

Prajitura Fulg de Nea



Rulada se taie pe jumatate, se unge cu restul de crema si se tavaleste prin nuca de cocos.

Prajitura Fulg de Nea

Portionam ruladele  in 8 bucati si le punem pe chese.

Prajitura Fulg de Nea

Fiecare bucata de rulada se decoreaza cu o avelina mare de frisca.

Le pastram la rece, maxim 24 ore.

Prajitura Fulg de NeaVezi si reteta: Prajitura Alba ca Zapada

Pofta Buna!

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress