Prajitura Fulg de Nea

Prajitura Fulg de Nea
Ingrediente:

Foaie de rulada - 6 albusuri, 2 galbenusuri, 90 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 95 gr faina, 1 praf sare.

Crema- 500 ml lapte, 75 gr amidon, 15 gr faina, 1 albus, 1 praf sare, 100 gr zahar, 50 gr unt, 100 gr ciocolata alba, coaja razuita de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie.

Decor - 100 gr nuca de cocos, 400 gr frisca indulcita si aromata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8

4.6/5 - (42 votes)

Prajitura Fulg de Nea – desert pufos si aromat

Prajitura Fulg de Nea – fina, pufoasa si irezistibil de buna! Daca visezi la un desert care se topeste in gura, cu blat pufos, crema usoara si un gust delicat de vanilie si cocos, atunci trebuie sa incerci aceasta prajitura! E atat de simplu de facut, dar arata ca un desert de sarbatoare.

Prajitura Fulg de Nea

Recomandari de retete prajituri 

Daca esti in cautarea unor idei simple si delicioase de desert, ai gasit locul perfect!  Fie ca vrei ceva pufos, cu fructe, cremos sau fara coacere, sigur vei gasi ceva pe gustul tau.

Rulada diplomat cu ananas

Rulada diplomat cu ananas

Tort cu ananas

Tort cu ananas

Prajitura cu mac si crema de lamaie

Prajitura cu mac si crema de lamaie

Preparare Foaie de rulada

  • Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
  • Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
  • Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.
  • Se coace la foc mediu pentru 10 -12 minute  (in cuptorul preincalzit la 180 C)  sau pana va  capata o culoare usor aurie .
  • Se scoate din cuptor si  se desprinde usor de hartie.

Preparare Crema Prajitura Fulg de Nea

  • Laptele (300 ml) se pune la fiert.
  • Intr-un vas se amesteca bine albusul cu zaharul, amidonul , faina , praful de sare si restul de lapte rece.
  • Cand laptele  a inceput sa fiarba,  se adauga compozitia formata mai sus, micsoram  focul  si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).

Crema se transfera intr-un vas,  se adauga  ciocolata alba  si amestecam pana se dizolva complet.

Crema obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca .

Cand crema mai este  usor calduta, se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare Prajitura Fulg de Nea

Din crema obtinuta, oprim 2 linguri pentru decor, restul se intinde pe toata suprafata foii de rulada.

Rulam strans, ruloul format se pune la rece pentru 1 ora.

Prajitura Fulg de Nea

Rulada se taie pe jumatate, se unge cu restul de crema si se tavaleste prin nuca de cocos.

Prajitura Fulg de Nea

Portionam ruladele  in 8 bucati si le punem pe chese.

Prajitura Fulg de Nea

Fiecare bucata de rulada se decoreaza cu o avelina mare de frisca.

Le pastram la rece, maxim 24 ore.

Prajitura Fulg de NeaVezi si reteta: Prajitura Alba ca Zapada. Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Prajitura Fulg de Nea”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *