Prajitura Fulg de Nea – desert pufos si aromat
Prajitura Fulg de Nea – fina, pufoasa si irezistibil de buna! Daca visezi la un desert care se topeste in gura, cu blat pufos, crema usoara si un gust delicat de vanilie si cocos, atunci trebuie sa incerci aceasta prajitura! E atat de simplu de facut, dar arata ca un desert de sarbatoare.

Recomandari de retete prajituri
Daca esti in cautarea unor idei simple si delicioase de desert, ai gasit locul perfect! Fie ca vrei ceva pufos, cu fructe, cremos sau fara coacere, sigur vei gasi ceva pe gustul tau.
Prajitura cu mac si crema de lamaie
Preparare Foaie de rulada
- Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
- Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
- Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.
- Se coace la foc mediu pentru 10 -12 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) sau pana va capata o culoare usor aurie .
- Se scoate din cuptor si se desprinde usor de hartie.
Preparare Crema Prajitura Fulg de Nea
- Laptele (300 ml) se pune la fiert.
- Intr-un vas se amesteca bine albusul cu zaharul, amidonul , faina , praful de sare si restul de lapte rece.
- Cand laptele a inceput sa fiarba, se adauga compozitia formata mai sus, micsoram focul si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).
Crema se transfera intr-un vas, se adauga ciocolata alba si amestecam pana se dizolva complet.
Crema obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca .
Cand crema mai este usor calduta, se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare Prajitura Fulg de Nea
Din crema obtinuta, oprim 2 linguri pentru decor, restul se intinde pe toata suprafata foii de rulada.

Rulam strans, ruloul format se pune la rece pentru 1 ora.

Rulada se taie pe jumatate, se unge cu restul de crema si se tavaleste prin nuca de cocos.

Portionam ruladele in 8 bucati si le punem pe chese.

Fiecare bucata de rulada se decoreaza cu o avelina mare de frisca.
Le pastram la rece, maxim 24 ore.
Vezi si reteta: Prajitura Alba ca Zapada. Pofta Buna!











3 thoughts on “Prajitura Fulg de Nea”
Fulg de nea…. deosebita. Mâine o fac. ❤️Mulțumesc ptr rețeta!
Cât zahar se pune în blat ?
Foaie de rulada – 90 gr zahar.