Tort cu morcovi si nuca – Carrot Cake

Descopera reteta unui tort cu morcovi si nuca, delicios si aromat, ideal pentru orice ocazie! Acest carrot cake este un  desert  plin de gust si usor de preparat. Afla cum sa obtii un tort umed si pufos, cu un strat fin de crema aromata. Inspira-te din aceasta reteta clasica, indragita in toata lumea si adu un strop de bunatate pe masa ta!
Tort cu morcovi si nuca - Carrot Cake
Ingrediente:

Blat - 100 gr nuca, 260 gr morcovi razuiti, 230 gr faina, 4 gr bicarbonat de sodiu, 6 gr praf de copt, 1 praf de sare, 1/2 lingurita scortisoara, 4 oua, 80 gr zahar brun nerafinat din melasa, 100 gr zahar alb, 10 gr zahar vanilat, 180 ml ulei.
Crema de branza - 200 gr crema de branza Philadelphia, 140 gr zahar, 400 ml smantana pentr frisca, 10 gr zahar vanilat.
Decor - crema de branza, samburi de nuca, blat de tort cu morcovi si nuca

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10

5/5 - (5 votes)

Tort cu morcovi si nuca – Carrot Cake reteta. Cum prepar Tort cu morcovi si nuca – Carrot Cake

Tort cu morcovi si nuca - Carrot Cake

Preparare blat tort de morcovi

Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Mixam ouale cu zahar, zahar brun, zahar vanilat si praful de sare.

Cand compozitia s-a dublat, adaugam uleiul treptat si mixam pana la incorporare.

Adaugam compozitia de faina si amestecam.

Peste compozitia omogena adaugam miezul de nuca zdrobit sau macinat, scortisoara si morcovii razuiti.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Am  transferat compozitia intr-o froma de copt rotunda,  diametru de  24 cm, unsa cu unt si tapeta  cu hartie de copt. Invelim baza formei cu folie din aluminiu.

Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180C/ 35 minute sau pana trece proba cu scorbitoarea.

Daca impartiti cantitatea in doua parti si coaceti separat, timpul de coacere se reduce cu 10 minute.

Tort cu morcovi si nuca - Carrot Cake

Il lasam sa se raceasca complet. Se indeparteaza forma bombata de deasupra ( folosim la decor) si taiem blatul in doua foi egale.

Preparare crema

Mixam smantana pentru frisca cu zahar si zahar vanilat.

Cand am obtinut o spuma densa, adaugam crema de branza si mixam pana la omogenizare.

Asamblare

Asezam prima foaie de blat pe un platou. Cantitatea de crema o impartim pentru umplutura ( un strat generos)  si decor.

Tort cu morcovi si nuca - Carrot CakeAdaugam un strat generos de crema si intindem uniform.

Tort cu morcovi si nuca - Carrot CakeAdaugam a doua foaie de blat si presam usor.

Tort cu morcovi si nuca - Carrot CakeDecoram tortul cu restul de crema – vezi foto.

Punem la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.

Tort cu morcovi si nuca - Carrot CakeDecoram tortul cu blat maruntit si samburi de miez de nuca.

Vezi si reteta  Prajitura cu morcovi si crema de branza.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle