Tort cu morcovi si nuca – Carrot Cake reteta. Cum prepar Tort cu morcovi si nuca – Carrot Cake
Preparare blat tort de morcovi
Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Mixam ouale cu zahar, zahar brun, zahar vanilat si praful de sare.
Cand compozitia s-a dublat, adaugam uleiul treptat si mixam pana la incorporare.
Adaugam compozitia de faina si amestecam.
Peste compozitia omogena adaugam miezul de nuca zdrobit sau macinat, scortisoara si morcovii razuiti.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Am transferat compozitia intr-o froma de copt rotunda, diametru de 24 cm, unsa cu unt si tapeta cu hartie de copt. Invelim baza formei cu folie din aluminiu.
Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180C/ 35 minute sau pana trece proba cu scorbitoarea.
Daca impartiti cantitatea in doua parti si coaceti separat, timpul de coacere se reduce cu 10 minute.
Il lasam sa se raceasca complet. Se indeparteaza forma bombata de deasupra ( folosim la decor) si taiem blatul in doua foi egale.
Preparare crema
Mixam smantana pentru frisca cu zahar si zahar vanilat.
Cand am obtinut o spuma densa, adaugam crema de branza si mixam pana la omogenizare.
Asamblare
Asezam prima foaie de blat pe un platou. Cantitatea de crema o impartim pentru umplutura ( un strat generos) si decor.
Adaugam un strat generos de crema si intindem uniform.
Adaugam a doua foaie de blat si presam usor.
Decoram tortul cu restul de crema – vezi foto.
Punem la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Decoram tortul cu blat maruntit si samburi de miez de nuca.
Vezi si reteta Prajitura cu morcovi si crema de branza.
Pofta buna!