Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata - cele mai bune fursecuri ale copilariei !
Ingrediente:

Aluat - 200 gr unt 82% grasime, 150 gr zahar pudra, 3 oua, 380 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare.

Crema - 200 gr ciocolata neagra, 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime, 1 lingurita esenta de rom.

Decor - 50 gr ciocolata neagra .

Timp preparare

1 ora si 30 min.

Nr. portii

70 paleuri

4.8/5 - (248 votes)

Paleuri cu ciocolata retete. Reteta de Paleuri cu ciocolata. Fursecuri de casa.
Paleuri cu ciocolata

Reteta de Crema Ganache – aici

Intr-un bol mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul farin, extractul de vanilie si praful de sare ~ 3 minute.

paleuri-cu-ciocolata-reteta-3

Adaugam treptat ouale si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

paleuri-cu-ciocolata-reteta-4

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos prevazut cu varf rotund .

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam mici aveline cu distanta intre ele, vezi foto.

paleuri-cu-ciocolata-reteta-2

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180 C , cca 10-12 minute.

paleuri-cu-ciocolata-reteta-1

Lasam fursecurile sa se racesca complet apoi asezam cate o avelina de crema.

paleuri-cu-ciocolata-reteta-7

Le unim  doua cate doua .

paleuri-cu-ciocolata-reteta-6

Le decoram cu gratar de ciocolata topita si le introducem la rece pentru minim 20 minute.

Paleuri cu ciocolata

Le pastram la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Paleuri cu ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle