full screen background image




Crema de zahar ars

Sa ne rasfatam cu un desert fin si aromat !

Crema de zahar ars

Timp preparare:

80 min

Portii:

10 portii x 150 ml

Ingrediente:

800 ml lapte5 oua180 gr zahar2 pliculete zahar vanilat100 gr zahar pentru caramelDecor- frisca , zahar caramel maruntit




Instructiuni preparare

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul la foc  mic, pana capata o culoare aurie .

Tapetam cu el  vase individuale termorezistente ( 150 ml), inclusiv pe margini si se lasa  la racit.
crema de zahar ars2Separat se freaca ouale cu zaharul, vanilia si adaugam treptat laptele.

Compozitia se omogenizeaza pana se dizolva zaharul.

In formele reci turnam compozitia de lapte.

crema de zahar ars1

Punem formele intr-o tava si turnam  apa calduta in tava, astfel incat sa ajunga pana la mijlocul formelor(asa cum procedam la (Bain-Marie) .

Se introducem  tava la cuptor 1 ora la  160 C.

Cand scotem crema din cuptor, daca o atingem  va tremura ca si piftia.

Cu lama unui cutit se  trece usor  pe marginile formelor. Lasam  la racit si apoi se introduc la rece.

Cand le servim, le rasturnam pe cate o farfurioara si le decoram cu frisca si zahar caramel maruntit.

Pofta Buna!




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Bomboane cu martipan si migdale

Bomboane de casa cu martipan si migdale, desertul ideal pentru cei mici. Reteta este foarte simpla si rapida!

Închide