Crema de zahar ars

Sa ne rasfatam cu un desert fin si aromat !
Ingrediente:

800 ml lapte

5 oua

180 gr zahar

2 pliculete zahar vanilat

100 gr zahar pentru caramel

Decor- frisca , zahar caramel maruntit

Timp preparare

80 min

Nr. portii

10 portii x 150 ml

5/5 - (12 votes)

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul la foc  mic, pana capata o culoare aurie .

Tapetam cu el  vase individuale termorezistente ( 150 ml), inclusiv pe margini si se lasa  la racit.
crema de zahar ars2Separat se freaca ouale cu zaharul, vanilia si adaugam treptat laptele.

Compozitia se omogenizeaza pana se dizolva zaharul.

In formele reci turnam compozitia de lapte.

crema de zahar ars1

Punem formele intr-o tava si turnam  apa calduta in tava, astfel incat sa ajunga pana la mijlocul formelor(asa cum procedam la (Bain-Marie) .

Se introducem  tava la cuptor 1 ora la  160 C.

Cand scotem crema din cuptor, daca o atingem  va tremura ca si piftia.

Cu lama unui cutit se  trece usor  pe marginile formelor. Lasam  la racit si apoi se introduc la rece.

Cand le servim, le rasturnam pe cate o farfurioara si le decoram cu frisca si zahar caramel maruntit.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.