Batoane cu mac reteta in imagini. Batoane cu mac retete. Cum se fac batoanele cu mac?
Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata.
Laptele caldut se amesteca 2 minute cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si praful de sare.
Peste compozitia de faina se toarna compozitia de lapte.
Amestecam ingredientele.
Framantam pana obtinem un aluat omogen.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul ( 20-30minute).
Aluatul se imparte in 10 parti egale.
Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara.
Rulam strans aluatul pe lungime , batonul format se aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Repetam procedeul pentru restul de aluat.
Punem tava cu batoane la loc cald si lasam sa cresca aluatul pentru 20 minute.
Decor – faina se amesteca cu apa , ungem batoanele si presaram cu mac.
Se coc pentru 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200 C.
Imediat dupa coacere batoanele cu mac se ung cu sirop.
Baton cu mac in sectiune.
4 thoughts on “Batoane cu mac”
Se pot face și cornuri cu gem din acest aluat ?
Nu am incercat, dar ar trebui sa iasa la fel de pufoase.
Ce sirop trebuie folosit. Eu am sirop de artar,oare o fii bun?
Folositi ce sirop va place. Puteti amesteca o singura de miere cu cateva linguri de apa, putina vanilie si siropul este gata.