Batoane cu mac

Batoane cu mac – un desert al copilariei ce nu poate fi uitat! Va invit sa descoperiti o reteta de batoane cu mac ce isi mentine prospetimea si bunatatea.
Ingrediente:

Aluat - 620 gr faina , 90 gr zahar, 100 ml ulei, 330 ml lapte, 10 gr drojdie uscata, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare.

Decor - 40 ml apa, 15 gr faina, 1 lingura mac, 50 ml sirop.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 bucati

4.7/5 - (42 votes)

Batoane cu mac reteta in imagini. Batoane cu mac retete. Cum se fac batoanele cu mac?

Batoane cu mac

Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata.

Laptele caldut se amesteca 2 minute cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si praful de sare.

Peste compozitia de faina se toarna compozitia de lapte.

Amestecam ingredientele.

Framantam pana obtinem un aluat omogen.

Lasam aluatul  la crescut pana isi dubleaza volumul ( 20-30minute).

Aluatul se imparte in 10 parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara.

Rulam strans aluatul pe lungime , batonul format se aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Repetam procedeul pentru restul de aluat.

Batoane cu mac

Punem tava cu batoane la loc cald si lasam sa cresca aluatul pentru 20 minute.

Decor – faina se amesteca cu apa , ungem batoanele si presaram cu mac.

Batoane cu macSe coc pentru 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200 C.

Batoane cu macImediat dupa coacere batoanele cu mac se ung cu sirop.

Batoane cu mac

Baton cu mac in sectiune.

Batoane cu mac

Batoane cu mac

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Batoane cu mac”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *