full screen background image

Prajitura de post cu ciocolata

Prajitura de post in foi cu crema de ciocolata si nuca de cocos, o reteta usoara si delicioasa. Crema de ciocolata confera prajiturii o bunatate aparte.

Prajitura de post cu ciocolata

Timp preparare:

2 ore

Portii:

24 buc

Ingrediente:

Foi - 150 ml apa minerala, 150 ml ulei, 125 gr zahar ( 50% zahar alb+50 % zahar brut), 2 gr bicarbonat de sodiu dizolvat in 20 ml otet, 10 gr zahar vanilat, 450 gr faina alba, ulei pentru modelarea foilor.Crema- 1 portie Crema rapida de ciocolata ( de post).Decor - crema rapida de ciocolata , nuca de cocos.

Instructiuni preparare

Reteta Crema rapida de ciocolata

Intr-un vas adaugam: apa minerala, uleiul, zaharul ( alb si brut) , bicarbonatul de sodiu dizolvat , zaharul vanilat.

Amestecam bine 2 minute apoi adaugam treptat faina.
Amestecam bine pana se incorporeaza complet.
Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.

Aluatul se imparte in patru parti egale pentru 4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.

Se unge blatul de lucru cu ulei  si se intinde foaia cu merdeneaua ( unsa cu ulei).

Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei si se aseaza incat  sa vina perfect pana aproape de margini.

Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit si intepam foia din loc in loc cu varful cutitului.

Coacem  foile una cate una in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.

Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. La fel se coc toate foile , le asezam pe hartie de copt si  le lasam sa se racoreasca.

Crema rapida de ciocolata se imparte in patru parti si se foloseste calduta.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie si adaugam 1/4 crema rapida de ciocolata .

Vom avea 4 foi si trei straturi de crema rapida de ciocolata.

Prajitura se acopera cu folie alimentara,  asezam peste ea un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg ( pentru 1 ora).

Se pune la rece pentru minim 3 ore , de preferat peste noapte si apoi se decoreaza.

Crema rapida de ciocolata se incalzeste pe baie de abur si se aseaza peste prajitura.

Se intinde in mod uniform apoi se presara nuca de cocos.

Indepartam marginile si portionam prajitura in bucati potrivite.

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura de post cu ciocolata
(56 voturi)

loading...

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tort cu mere

O reteta simpla de tort cu mere. Fin, aromat si extrem de gustos! Ideal pentru cei mici ;)

Închide