Crumble cu prune

Este sezonul fructelor , profitati din plin si rasfatati-va cu un minunat desert !
Ingrediente:

20 buc prune bine coapte, 120 gr zahar (50 gr pentru prune + 70 gr aluat), 60 gr faina, 80 gr fulgi de ovaz, 1 lingurita scortisoara, 1 pliculet zahar vanilat, 60 gr unt , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 praf de sare.

Timp preparare

45 min

Nr. portii

4

4.4/5 - (12 votes)

1. Un vas termorezist (vas ceramica ) se unge cu unt. Prunele se curata de samburi ,  le taiem  sferturi si le asezam in vas.

crumble cu prune 1

2. Se presara peste prune : zahar, scortisoara, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

3. Untul taiat cubulete , zaharul, faina, fulgii de ovaz si praful de sare se pun intr-un bol. Amestecam bine, cat sa se lipeasca ingredientele si vom obtine un aluat sfaramicios.

crumble cu prune 2

4. Peste prune asezam compozitia formata si introducem la cuptor pentru cca 40 min – 180C.

crumble cu prune 3

5. Dupa coacere se lasa sa se racesca cca 30 min. Se poate servi ca atare sau cu inghetata.

crumble cu prune 4

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.