Prajitura “Toamna” in imagini. Retete dulciuri de toamna. Retete prajituri de casa.
Amestecam stafidele cu esenta de rom.
Dovleacul copt se taie cuburi , se pune intr-un vas de mixer vertical impreuna cu apa si ulei.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Separam ouale, iar albusurile le mixam cu praf de sare.
Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva complet.
Amestecam galbenusurile cu praful de copt (stins in zeama de lamaie) si zaharul vanilat.
Mixam compozitia pentru 1 minut , adaugam doua linguri de albus batut si mixam.
Compozitia formata se amesteca cu albusurile spuma.
Amestecam usor cele doua compozitii .
Adaugam stafidele cu rom, nuca taiata si scortisoara.
Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Prajitura se coace pentru 25 minute / 180 C.
Dupa coacere , se lasa sa se racesca complet si apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta Buna!
Vezi si reteta : Briose cu dovleac