Prajitura „Toamna”

prajitura toamna
Ingrediente:

Blat - 5 oua, 180 gr zahar, 240 gr faina, 10 gr zahar vanilat, 80 ml ulei, 1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt ( 4 gr) , 1 lingura zeama de lamaie, 180 gr dovleac copt, 100 ml apa, 1 lingurita scortisoara, 100 gr nuca ( taiata), 100 gr stafide, 20 ml esenta rom.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 tava

4.9/5 - (14 votes)

Prajitura „Toamna” desert super aromat 

Prajitura “Toamna” – bunatate de sezon! Cu nuca, stafide,  scortisoara si un parfum care umple casa de bucurie, aceasta prajitura e desertul perfect pentru zilele racoroase. E pufoasa, aromata si atat de usor de facut incat devine rapid preferata intregii familii.

Prajitura Toamna

Descopera si alte retete delicioase

Daca iti place sa prepari deserturi, iti recomand cateva retete din care te poti inspira:

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu banane si nuci

Prajitura cu banane si nuci

Cum prepar Prajitura „Toamna”

Amestecam stafidele  cu esenta de rom.

Dovleacul copt se taie cuburi , se pune intr-un vas de mixer vertical  impreuna cu apa si ulei.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Separam ouale, iar  albusurile le mixam cu praf de sare.

Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva complet.

Amestecam galbenusurile  cu  praful de copt (stins in zeama de lamaie)  si  zaharul vanilat.

Mixam compozitia pentru 1 minut , adaugam doua linguri de albus batut si  mixam.

Compozitia formata se amesteca cu albusurile spuma.
Amestecam usor cele doua compozitii .

Adaugam stafidele cu rom, nuca taiata si scortisoara.

Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Prajitura se coace pentru 25 minute / 180 C.

Prajitura ToamnaDupa coacere , se lasa sa se racesca complet si apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Prajitura Toamna

Pofta Buna! Vezi si reteta : Briose cu dovleac 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *