Fructele se spala cu grija. Visinele se curata de samburi. Apa si zaharul se pun la fiert si se lasa cca 2-3 min pe foc. Adaugam visinele si se fierb 1 min apoi se lasa sa se racesca complet si se scot. Siropul format se amesteca cu esenta de rom si se foloseste la insiroparea blatului.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.
Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (25 diametru) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C. Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in 3 foi egale.
Intr-un vas adaugam gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune vasul pe Baine-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia vasul de pe baia de abur si lasam crema sa se racesca complet.
Crema se amesteca cu frisca batuta, esenta de rom si mixam pana obtinem o compozitie uniforma.
Pe un platou asezam prima foaie de blat, se trampeaza cu sirop de visine si adaugam un strat de crema diplomat. Crema se toarna cu posul pe toata suprafata blatului, se adauga visine si zmeura.
Se aseaza a doua foaie de blat, se trampeaza cu sirop, se adauga crema diplomat apoi coacaze rosii si zmeura.
A treia foaie de blat se trampeaza pe interior cu sirop apoi se aseaza peste crema si fructe. Se decoreaza cu crema diplomat pe margine iar deasupra se formeaza aveline si stelute.
Tortul se decoreaza cu visine, zmeura, caise, coacaze rosii si ciocolata. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!
2 thoughts on “Tort cu fructe”
cel mai bun tort , este delicios!
Deliciu nu gluma. Din imagini iti poti da seama ca este o desfatare a simturilor.