Tort cu fructe

Este desertul ideal - aromat, pufos, gustos si colorat :) Va astept cu impresii ...
Ingrediente:

Blat - 5 oua, 7 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 lingura apa rece, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao neagra, 1 lingura ulei

Crema diplomat -  2 oua, 5 linguri zahar, 150 ml lapte, 10 gr gelatina, 600 gr frisca, 2 lingurite esenta rom

Fructe proaspete - 200 gr zmeura, 200 gr coacaze rosii, 300 gr visine

Sirop - 150 ml apa + 4 linguri de zahar, esenta de rom

Decor - zmeura, coacaze rosii, visine, 1 caisa, ciocolata

Timp preparare

90 min

Nr. portii

12

4.8/5 - (113 votes)

Fructele se spala cu grija. Visinele se curata de samburi. Apa si zaharul se pun la fiert si se lasa cca 2-3 min pe foc. Adaugam  visinele si se  fierb 1 min apoi se lasa sa se racesca complet si se scot. Siropul format se amesteca cu esenta de rom si se  foloseste la insiroparea blatului.

tort cu fructe

Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.
Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana la incorporare.

tort cu fructe

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (25 diametru) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C. Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in 3 foi egale.

 

 

 

Intr-un vas adaugam gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune vasul pe Baine-Marie, amestecand  din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia vasul de pe baia de abur si lasam crema sa se racesca complet.

Crema se amesteca cu frisca batuta, esenta de rom si mixam pana obtinem o compozitie uniforma.

tort cu fructe

Pe un platou asezam prima foaie de blat, se trampeaza cu sirop de visine si adaugam un strat de crema diplomat. Crema se toarna cu posul pe toata suprafata blatului, se adauga visine si zmeura.

tort cu fructe

Se aseaza a doua foaie de blat, se trampeaza cu sirop, se adauga crema diplomat apoi coacaze rosii si zmeura.

tort cu fructe

A treia foaie de blat se trampeaza pe interior cu sirop apoi se aseaza peste crema si fructe. Se decoreaza cu crema diplomat pe margine iar deasupra se formeaza aveline si stelute.

tort cu fructe

Tortul se decoreaza cu visine, zmeura, caise, coacaze rosii si ciocolata. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

tort cu fructe

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Tort cu fructe”

  1. Deliciu nu gluma. Din imagini iti poti da seama ca este o desfatare a simturilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *