full screen background image

Gogosi cu rom (rasucite)

Cele mai bune gogosi rasucite ! Sunt pufoase, aromate si se pregatesc rapid. Va invit la gogosi !

Gogosi cu rom (rasucite)

Timp preparare:

1 ora

Portii:

8 bucati

Ingrediente:

Aluat- 400 gr faina alba superioara, 25 gr drojdie proaspata, 25 ml esenta de rom, 10 gr zahar vanilat, 200 ml apa calduta, 40 gr zahar, 1 praf sare, ulei pentru prajit, faina pentru modelat.Decor - zahar farin vanilat.

Instructiuni preparare

Gogosi cu rom (rasucite) reteta . Retete de gogosi pufoase. Gogosi rasucite.
Gogosi cu rom (rasucite)
Intr-un bol se amesteca drojdia cu apa calduta si zahar.
Adaugam praful de sare, zaharul vanilat , esenta de rom si amestecam .
Adaugam faina treptat si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Acoperim vasul cu o folie alimentara si se pune la loc cald (pana isi dubleaza volumul).
Aluatul se pune pe blatul de lucru si se imparte in 8 parti egale . Modelarea se face cu ajutorul fainii.
Se ia pe rand fiecare bucata de aluat , se modeleaza sub forma unui sul de 30 cm lungime .
Se ruleaza, in spirala, de la jumatate apoi unim capetele si le introducem dedesubt.



Le lasam 5 minute sa creasca ,  le luam de pe blatul de lucru cu o spatula ( cu grija) si le prajim pe rand in ulei incins.
Cand devin aurii se scot pe un servet de hartie, pentru inlaturarea surplusului de garsime.
Gogosi cu rom (rasucite)
Se servesc calde si  pudrate cu zahar farin vanilat. Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Gogosi cu iaurt
Gogosi cu rom (rasucite)
(27 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat de fructe - desertul copilariei. O reteta simpla, rapida si la indemana ;)

Închide