Rulouri cu frisca

Rulouri crocante umplute cu frisca aromata - un desert minunat , rapid si bun !
Ingrediente:

Aluat - 550 gr faina alba tip 480 , 250 gr unt 82% grasime, 1 lingurita otet, 1 /4 lingurita sare, 200 ml apa rece.

Umplutura - 200 gr frisca batuta vanilata

Decor - zahar farin.

Timp preparare

1 ora si 40 min.

Nr. portii

18 bucati

4.9/5 - (114 votes)

Reteta Foietaj de casa o gasiti aici

Foietajul se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie de grosime potrivita si forma dreptungiulara.

rulouri-cu-frisca-2

Taiem aluatul in fasii – latime 3 cm si lungime 30 cm.

Fiecare fasie de aluat se rasuceste pe conul metalic (neuns), astfel incat sa acopere partial stratul anterior .

Rulourile formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200C~ 20 minute.

 

rulouri-cu-frisca-3

Dupa coacere , le lasam sa se racesca complet apoi scoatem cu grija conurile.

rulouri-cu-frisca-4

Umplem rulourile cu frisca vanilata (rece) .

rulouri-cu-frisca-5

Le pudram cu zahar farin si le servim.

rolls-with-creamPofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.