Rulouri cu frisca

Rulouri crocante umplute cu frisca aromata - un desert minunat , rapid si bun !
Ingrediente:

Aluat - 550 gr faina alba tip 480 , 250 gr unt 82% grasime, 1 lingurita otet, 1 /4 lingurita sare, 200 ml apa rece.

Umplutura - 200 gr frisca batuta vanilata

Decor - zahar farin.

Timp preparare

1 ora si 40 min.

Nr. portii

18 bucati

4.9/5 - (114 votes)

Reteta Foietaj de casa o gasiti aici

Foietajul se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie de grosime potrivita si forma dreptungiulara.

rulouri-cu-frisca-2

Taiem aluatul in fasii – latime 3 cm si lungime 30 cm.

Fiecare fasie de aluat se rasuceste pe conul metalic (neuns), astfel incat sa acopere partial stratul anterior .

Rulourile formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200C~ 20 minute.

 

rulouri-cu-frisca-3

Dupa coacere , le lasam sa se racesca complet apoi scoatem cu grija conurile.

rulouri-cu-frisca-4

Umplem rulourile cu frisca vanilata (rece) .

rulouri-cu-frisca-5

Le pudram cu zahar farin si le servim.

rolls-with-creamPofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.