Mere in foietaj

O reteta simpla si rapida de desert! Aroma intensa , interior fraged si exterior crocant...o bunatate!
Ingrediente:

6 mere

miez de nuca

1 lingura gem de prune

1 pliculet zahar vanilat

1/2 lingurita de scortisoara

1 albus ou

500 gr aluat foietaj

Timp preparare

45 min

Nr. portii

6

4.4/5 - (28 votes)

Merele se spala si se curata de mijloc (cotor) cu un cutit special.mere in foietaj1
Aluatul se intinde si se taie in fasii late de 2 cm. Se taie dintr-o fasie 4 patratele.
Intr-o tava se aseaza hartie de copt si cele 4 patratele de aluat, pe fiecare se aseaza cate 1 mar.

mere in foietaj2
In fiecare mar adaugam miez de nuca, scortisoara, marmelada si zahar vanilat .

 

 

Fiecare fasie inainte de a imbraca marul se unge cu albus. Marul se inveleste in aluat de jur imprejur, pana se imbraca complet.

mar in foietaj3
Fiecare mar se decoreaza cu frunzulite si bilute din aluat apoi se unge cu albus de ou.
Se introduce tava cu mere in cuptorul incalzit si se lasa pentru 30-40 min, pana devin aurii.
Merele se servesc calde sau reci , pudrate cu zahar farin.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *