Rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata este un desert pufos, aromat si  nelipsit de la mesele festive. Reteta Rulada cu ciocolata este simpla, pe baza de foaie de rulada si crema ganache. Un adevarat rasfat pentru pofticiosi.
Rulada cu ciocolata
Ingrediente:

Foaie de rulada - 4 oua, 80 gr zahar, 80 gr faina, 1 praf de sare, 5 gr zahar vanilat. 

Crema - 200 ml smantana pentru frisca, 200 gr ciocolata - 52% cacao, 1 lingurita esenta rom.

Decor - 20 gr ciocolata, 1/2 lingurita ulei, alune coapte maruntite.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

10

5/5 - (10 votes)

Rulada cu ciocolata retete. Rulada cu ciocolata in imagini. Rulada cu ciocolata preparare.

Preparare Foaie de rulada 

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.

Peste galbenusuri adaugam albusurile, faina si amestecam (usor) pana se incorporeaza.

Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.

Se coace cca  10 -12 minute , in cuptorul preincalzit la 180 C,  sau pana va capata o culoare usor aurie .

Se scoate din cuptor si  se desprinde usor de hartie.

Preparare Crema

Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere.

Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.

Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore.

Adaugam rom si mixam pana obtinem o crema omogena.

Asamblare Rulada cu ciocolata

Pe foaia de rulada asezam crema ganache.

O intindem uniform pe toata suprafata foii de rulada.

Rulam strans cu ajutorul hartiei.

Pentru o buna pastrare, transferam rulada intr-o folie alimentara , o strangem la capete si apoi o rulam intr-o folie de aluminiu.

Punem la rece,  pentru minim 2 ore.

Topim ciocolata, o amestecam cu ulei si o punem intr-un cornet.

Portionam rulada in felii potrivite si le decoram cu ciocolata si alune coapte maruntite.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Tort cu ciocolata si portocale

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *