Rulada cu ciocolata retete. Rulada cu ciocolata in imagini. Rulada cu ciocolata preparare.
Preparare Foaie de rulada
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile, faina si amestecam (usor) pana se incorporeaza.
Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.
Se coace cca 10 -12 minute , in cuptorul preincalzit la 180 C, sau pana va capata o culoare usor aurie .
Se scoate din cuptor si se desprinde usor de hartie.
Preparare Crema
Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere.
Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.
Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore.
Adaugam rom si mixam pana obtinem o crema omogena.
Asamblare Rulada cu ciocolata
Pe foaia de rulada asezam crema ganache.
O intindem uniform pe toata suprafata foii de rulada.
Rulam strans cu ajutorul hartiei.
Pentru o buna pastrare, transferam rulada intr-o folie alimentara , o strangem la capete si apoi o rulam intr-o folie de aluminiu.
Punem la rece, pentru minim 2 ore.
Topim ciocolata, o amestecam cu ulei si o punem intr-un cornet.
Portionam rulada in felii potrivite si le decoram cu ciocolata si alune coapte maruntite.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Tort cu ciocolata si portocale
2 thoughts on “Rulada cu ciocolata”
Aceste rețete sint foarte simple și ușor de făcut.
Mulțumesc ❤️
Cu mult drag!