full screen background image

Aluatul perfect pentru tarte dulci

Pentru a obtine o tarta delicioasa trebuie sa ai un aluat perfect , usor crocant. Incearca reteta si te vei convinge!

Aluatul perfect pentru tarte dulci

Portii:

8 ( inaltime 2 cm/diametru 12 cm)

Ingrediente:

200 gr zahar farin, 100 gr unt, 2 oua , coaja de la 1/2 lamaie, 1 praf de copt, 600 gr faina alba superioara + 50 gr pentru intins aluatul, 1 praf de sare.


Instructiuni preparare

1. Untul (la temperatura camerei ) se mixeaza cu zaharul farin pana devine ca o crema.

aluat tarta 3

2. Se adauga coaja de lamaie si amestecam.

aluat tarta 4

3. Adaugam un ou si mixam continuu.

aluat tarta 5

4. Adaugam  al doilea ou si omogenizam.

alaut tarta1

5. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

aluat tarta 6

6. Amestecam pana se incorporeaza toata faina  si obtinem un aluat omogen.

aluat tarta 2

7. Aluatul se introduce la rece pentru 30 min apoi se intinde   in foaie de cca 1/2 cm grosime (cu ajutorul fainii). Cu forma de tarta se decupeaza aluatul , vom obtine mai multe tarte.

aluat tarta 7

8. Aluatul decupat se aseaza usor in forme  iar cu o furculita intepam din loc in loc.

tarta in imagini

9. Introducem tartele in cuptorul incins la 180 C pana devin usor aurii pe margini.

tarta dulce

10. Dupa coacere lasam sa se racesca apoi se scot din forme.

Cojile   se folosesc la obtinerea celor mai bune tarte cu fructe, ciocolata, etc.

Sa aveti spor!

Aluatul perfect pentru tarte dulci
(16 voturi)




2 thoughts on “Aluatul perfect pentru tarte dulci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
turta-dulce-cu-miere
Turta dulce cu miere

Desertul copilariei - turta dulce cu miere ! Nelipsita de la masa de Craciun, turta dulce cu miere , un...

Închide