4.9/5 - (213 votes)
Intr-un vas se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefiaza (devine lichid).
Adaugam 50 ml lapte caldut si 50 gr faina , apoi amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Se presara suprafata cu faina si acoperim vasul cu folie alimentara.



Se amesteca bine cu un tel pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam treptat restul de faina , untul topit ( caldut) si amestecam.

Aluatul obtinut se aseaza intr-un vas uns cu ulei.

Blatul de lucru se prafuie cu faina , asezam aluatul si se taie in patru parti.

Fiecare parte se modeleaza sub forma de bila. Fiecare bila se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie rotunda .



Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt se aseza prima foaie. Adaugam nutella si intindem uniform pe 90% din suprafata, vezi foto.

La fel procedam cu restul de aluat , surplusul se pastreaza si vom avea 4 foi si trei straturi de nutella.

In mijlocul foilor umplute asezam un bol mic pentru sos si taiem aluatul in 8 parti egale.
Taietura va porni de langa bol.
Taietura va porni de langa bol.

Luam cate 2 parti de aluat umplut si le rasucim spre exterior ( vezi foto) apoi unim usor colturile.

Aluatul ramas de la decuparea foilor se modeleaza sub forma de bile mici.


Ungem usor cu galbenus toata pasca.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 C si se coace pana se rumeneste usor , cca 40 minute.

Se lasa sa se racesca in forma apoi se desprinde cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Si sectiunea 🙂

Sa aveti pofta !
Citeste si Reteta : Pasca cu branza dulce
1 thoughts on “Pasca cu ciocolata”
Super…