full screen background image

Pasca cu branza dulce

Pasca este un desert traditional romanesc care se serveste cu ocazia Sarbatorilor Pascale. Din aluat de cozonac si umplutura dulce de branza, pasca este o adevarata savoare pe mesele de sarbatoare.

Pasca cu branza dulce

Timp preparare:

1 ora si 20 min

Portii:

8 (forma de tort cu baza detasabila - 28 cm)

Ingrediente:

Aluat - 250 gr faina, 80 gr zahar, 50 gr unt, 10 ml ulei, 2 galbenusuri , 100 ml lapte, 8 gr drojdie uscata activa, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 ou pentru uns pasca, ulei pentru modelat aluatul..Umplutura - 200 gr branza dulce, 2 oua, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita coaja de lamaie, 40 gr stafide, 1 lingura gris.


Instructiuni preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si doua linguri de lapte . Cand s-a dizolvat complet se adauga o lingura de faina, amestecam apoi se presara o lingura de faina.

pasca 1

 

Se pune la dospit pentru 10-12 min.

Galbenusurile se mixeaza cu : jumatate din cantitatea de zahar, uleiul , zaharul vanilat si esenta de rom. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si zaharul se dizolva complet.

pasca 2

Laptele ( caldut ) se pune intr-un vas mai mare si se amesteca cu restul de zahar + coaja rasa de lamaie+ sare.

Cand zaharul s-a dizolvat complet adaugam compozitia de galbenusuri si compozitia de drojdie.

Amestecam usor si adaugam treptat faina.

pasca 3

Amestecam pana se incorporeaza complet.

pasca 4

 

Aluatul se framanta pana se desprinde de peretii vasului , cca 15 min.

Adaugam treptat untul topit (caldut) si incorporam prin impaturire (adaugam untul in mijlocul aluatului si pliem aluatul ).

pasca 5

Aluatul obtinut se modeleaza ca o bila, se presara faina si se pune la dospit pentru 60 minute.

Umplutura
Amestecam bine branza cu ouale, zaharul , zaharul vanilat , coaja de lamaie , grisul si stafidele.

Dupa dospire – aluatul se pune pe plansa de lucru unsa cu putin ulei.

pasca 6

Se imparte in doua parti , prima parte se intinde sub forma de foaie si se aseaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Din a doua parte de aluat oprim o bila de aluat pentru decor ,  din restul  formam doua cordoane lungi  pe care le rasucim .

Asezam aluatul rasucit pe marginea formei, deasupra aluatului ce formeaza baza.

In mijloc adaugam umplutura si decoram pasca cu frunzulite si bilute din aluat, vezi foto.

pasca 7

Se lasa la dospit pentru 10 minute, se unge cu ou batut (aluatul) si se coace la foc mediu , cca 30 -35 min.

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

Pasca cu branza dulce
(6 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
bomboane cu nuca de cocos
Bomboane cu nuca de cocos (Raffaello)

Astazi ne rasfatam cu bomboane Raffaello! yam, yam...

Închide