full screen background image

Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata , un desert pufos si aromat ! O reteta simpla , dar cu un rezultat spectaculos prin forma deosebita si gustul delicios .

Pasca cu ciocolata

Timp preparare:

2 ore si 30 min

Portii:

1 buc

Ingrediente:

Aluat - 420 gr faina alba superioara , 200 ml lapte, 60 gr zahar pudra, 1 ou +1 galbenus, 50 gr unt , 20 gr drojdie proaspata, 1 praf sare, 1 lingurita extract vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 30 gr faina pentru modelat aluatul, 1 lingurita ulei.Umplutura - 150 gr nutellaDecor - 1 galbenus

Instructiuni preparare

 Intr-un vas se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefiaza (devine lichid).
Adaugam 50 ml lapte caldut si 50 gr faina , apoi amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Se presara suprafata cu faina  si acoperim vasul cu folie alimentara.
Punem la loc cald pentru 10 minute  sau  pana isi dubleaza volumul.
Oul si galbenusul  se mixeaza cu restul de zahar pudra , extract de vanilie,  restul de lapte ( caldut), praful de sare si coaja rasa de lamaie.
Compozitia formata ( sa nu fie rece) se  adauga peste maia.
Se amesteca bine cu un tel pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam treptat restul de faina , untul topit ( caldut) si amestecam.

Aluatul obtinut se aseaza intr-un vas uns cu ulei.

Se acopera cu folie alimentara si se pune la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Blatul de lucru se prafuie cu faina , asezam aluatul si se taie in patru parti.
Fiecare parte se modeleaza sub forma de bila. Fiecare bila se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie rotunda .
Peste foaia de aluat asezam  o forma de diametru 18 cm .
Cu un cutit decupam aluatul si vom obtine o foaie perfect rotunda.
Intr-o tava unsa si  tapetata cu hartie de copt se aseza prima foaie. Adaugam nutella si intindem uniform pe 90% din suprafata, vezi foto.
La fel procedam  cu restul de aluat , surplusul  se pastreaza si vom avea 4 foi si trei straturi de nutella.
In mijlocul foilor umplute asezam un bol mic pentru sos si taiem aluatul in 8 parti egale. Taietura va porni de langa bol.
Luam cate 2 parti de aluat umplut si le rasucim spre exterior ( vezi foto) apoi unim usor colturile.
Aluatul ramas de la decuparea foilor se modeleaza sub forma de bile mici.
Partea laterala de aluat se unge cu gallbenus ( batut) si apoi asezam bilele pe margine.
Ungem usor cu galbenus toata pasca.
O forma (inel reglabil) cu diametru 22 cm se aseaza cu grija peste pasca cu ciocolata – vezi foto.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 C si se coace pana se rumeneste usor , cca 40 minute.
Se lasa sa se racesca in forma apoi se desprinde cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Si sectiunea 🙂
Sa aveti pofta !
Citeste si Reteta : Pasca cu branza dulce
Pasca cu ciocolata
(131 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Chec pufos cu portocale

Chec pufos cu aroma intensa de portocale , cel mai bun desert in acest sezon ! Gustarea ideala pentru cei...

Închide