full screen background image

Papanasi cu dulceata

O reteta simpla si reusita de papanasi, desertul ideal pentru intreaga familie.

Papanasi cu dulceata

Timp preparare:

30 min

Portii:

6

Ingrediente:

350 gr branza de vaci proaspata si dulce60 gr zahar2 oua1 varf lingurita bicarbonat de sodiu180 gr faina2 pliculete zahar vanilatDecor - smantana si dulceata


Instructiuni preparare

Intr-un bol se amesteca branza, ouale, zaharul, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si amestecam bine.

papanasi

Se adauga treptat faina si amestecam, pana obtinem un aluat omogen.

papanasi

Daca aluatul este lipicios se adauga suplimentar faina, astfel incat sa obtinem un aluat usor de format.

papanasi

Alautul se imparte in 6 parti uniforme. Din fiecare bucata taiem o bucatica de marimea unei nuci – pentru capacul de papanasi.

Formam papanasii – din bucatica mica formam o bila, din restul de aluat  formam o bila mai mare.

Se pune pe masa presarata cu faina si infigem degetul in mijloc, rotim usor aluatul imprejurul degetului ca sa largim gaura.

papanasi

Se pune intr-o tigaie adanca mult ulei la incins. Se muta focul la mediu si prajim papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (maxim 5 minute).

papanasi

Papanasii se servesc cu smantana si dulceata. Pofta Buna!

papanasi

Papanasi cu dulceata
(23 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
nuci umplute cu gem
Fursecuri Nuci

Nuci umplute cu gem de prune - amintiri din copilarie !!! Un desert iubit de toate varstele - perfecte pentru...

Închide