full screen background image

Marmelada de mure

Fina , aromata si o culoare minunata ! Marmelada de mure este preferata in orice sezon , ideala cu papanasi , clatite sau gogosi !

Marmelada de mure

Timp preparare:

2 ore si 50 min

Portii:

6 borcane 400 ml

Ingrediente:

3,7 kg mure, 1,5 kg zahar, zeama de la o lamaie

Instructiuni preparare

Murele se spala in mai multe ape si se pun intr-o sita la scurs.

Punem murele intr-o cratita , adaugam zaharul si amestecam.

marmelada de mure 1

Le lasam 30 minute, le amestecam cca un minut  apoi le mixam cu un blender vertical.

marmelada de mure 2

Compozitia obtinuta se trece prin strecuratoare pentru a elimina semintele.

Vom obtine o compozitie fina si usor densa.

Adaugam zeama de lamaie si punem la foc mic amestecand periodic.

Pentru a obtine o marmelada fina vom fierbe compozitia  2 ore.

marmelada de mure 3

Marmelada de mure se toarna fierbinte in borcanele sterilizate , se inchid ermetic cu capace si se impaturesc bine.

Pentru siguranta sterilizam borcanele in cuptor sau baie de apa cca 15 minute.

marmelada de mure imagine

Ideala pentru micul dejun , clatite sau papanasi.

Pofta Buna!

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Marmelada de mure
(1 voturi)

 

loading…


Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Pariziene cu mere

Miez pufos cu mere parfumate si scortisoara , o reteta rapida si ieftina ! Putem inlocui umplutura de mere cu...

Închide