full screen background image

Marmelada de mure

Fina , aromata si o culoare minunata ! Marmelada de mure este preferata in orice sezon , ideala cu papanasi , clatite sau gogosi !

Marmelada de mure

Timp preparare:

2 ore si 50 min

Portii:

6 borcane 400 ml

Ingrediente:

3,7 kg mure, 1,5 kg zahar, zeama de la o lamaie


Instructiuni preparare

Murele se spala in mai multe ape si se pun intr-o sita la scurs.

Punem murele intr-o cratita , adaugam zaharul si amestecam.

marmelada de mure 1

Le lasam 30 minute, le amestecam cca un minut  apoi le mixam cu un blender vertical.

marmelada de mure 2

Compozitia obtinuta se trece prin strecuratoare pentru a elimina semintele.

Vom obtine o compozitie fina si usor densa.

Adaugam zeama de lamaie si punem la foc mic amestecand periodic.

Pentru a obtine o marmelada fina vom fierbe compozitia  2 ore.

marmelada de mure 3

Marmelada de mure se toarna fierbinte in borcanele sterilizate , se inchid ermetic cu capace si se impaturesc bine.

Pentru siguranta sterilizam borcanele in cuptor sau baie de apa cca 15 minute.

marmelada de mure imagine

Ideala pentru micul dejun , clatite sau papanasi.

Pofta Buna!

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Marmelada de mure
(1 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
briose zmeura 1
Briose cu zmeura

Astazi v-am pregatit niste briose cu zmeura . Aromate si pufoase !

Închide