Sarlota cu rom si cacao

Sarlota cu rom si cacao este un desert fin si aromat. Reteta Sarlota cu rom si cacao are in componenta crema fina cu cacao, frisca si rom. Se prepara usor, iar rezultatul este DELICIOS!
Sarlota cu rom si cacao
Ingrediente:

100 gr zahar, 3 oua , 200 ml lapte, 10 gr gelatina, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf sare, 600 gr frisca batuta, 3 lingurite esenta de rom, 3 linguri cacao.

Decor - frisca , decor ciocolata, frunze proaspete menta

Timp preparare

2 ore

4.9/5 - (24 votes)

Sarlota cu rom si cacao reteta. Retete sarlota cu rom si cacao.

1. Gelatina se pune in laptele rece, se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

2. Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare apoi se amesteca cu gelatina .

3. Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

crema diplomat 1

4. Cand crema este ingrosata se ia de pe baia de abur si se lasa sa se racesca cateva momente.

sarlota cu rom si cacao3

5. Adaugam vanilia, cacao  si amestecam periodic pana se raceste.

sarlota cu rom si cacao2

 

6. Se amesteca cu frisca batuta , esenta de rom pana obtinem o crema omogena.

sarlota cu rom si cacao1

7. Compozitia formata se pune in cupe. Se introduc la rece pentru 1 ora.

sarlota la cupa

8. Fiecare cupa se decoreaza cu frisca , ciocolata (decor) si frunze proaspete de menta.

Vezi si reteta =>Tort diplomat

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle