Sarlota cu rom si cacao

Sarlota cu rom si cacao este un desert fin si aromat. Reteta Sarlota cu rom si cacao are in componenta crema fina cu cacao, frisca si rom. Se prepara usor, iar rezultatul este DELICIOS!
Sarlota cu rom si cacao
Ingrediente:

100 gr zahar, 3 oua , 200 ml lapte, 10 gr gelatina, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf sare, 600 gr frisca batuta, 3 lingurite esenta de rom, 3 linguri cacao.

Decor - frisca , decor ciocolata, frunze proaspete menta

Timp preparare

2 ore

4.9/5 - (23 votes)

Sarlota cu rom si cacao reteta. Retete sarlota cu rom si cacao.

1. Gelatina se pune in laptele rece, se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

2. Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare apoi se amesteca cu gelatina .

3. Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

crema diplomat 1

4. Cand crema este ingrosata se ia de pe baia de abur si se lasa sa se racesca cateva momente.

sarlota cu rom si cacao3

5. Adaugam vanilia, cacao  si amestecam periodic pana se raceste.

sarlota cu rom si cacao2

 

6. Se amesteca cu frisca batuta , esenta de rom pana obtinem o crema omogena.

sarlota cu rom si cacao1

7. Compozitia formata se pune in cupe. Se introduc la rece pentru 1 ora.

sarlota la cupa

8. Fiecare cupa se decoreaza cu frisca , ciocolata (decor) si frunze proaspete de menta.

Vezi si reteta =>Tort diplomat

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.