Cheesecake cu portocale

Cheesecake cu portocale, un desert aromat, fin si delicios. Reteta Cheesecake cu portocale este simpla, rapida si explicata pas cu pas. Imaginile acestui desert incanta orice pasionat de bunatati. Testeaza reteta Cheesecake cu portocale!
Ingrediente:

Strat 1- 180 gr biscuiti digestivi cu ovaz.

Strat 2 -250 gr frisca batuta si aromata, 200 gr crema de branza, 100 gr zahar pudra, 1/2 lingurita esenta de portocale, 1/2 lingurita extract de vanilie.

Strat 3 - 30 gr amidon alimentar, 450 ml suc proaspat de portocale ( nu sucuri din comert), 80 gr zahar.

Decor - 100 gr frisca batuta, frunze menta, decor din ciocolata.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

4

5/5 - (24 votes)

Stratul 3 – Amestecam amidonul alimentar cu zahar si suc proaspat de porocale.

Punem compozitia intr-o craticioara , la foc potrivit, amestecand periodic.

Cand compozitia incepe sa se ingroase,  se amesteca continuu.

Fierbem compozitia maxim 1 minut.

Dupa fierbere, jeleul de portocale se transfera intr-un bol.

Pentru a nu consuma prea mult timp la acesta reteta, va recomand ca jeleul de portocale sa-l  raciti fortat.

Punem bolul intr-un vas cu apa rece si gheata si amestecam.



Stratul 1 – Macinam biscuitii digestivi sau ii sfaramam cu merdeneaua.

Asezam compozitia formata in 4 pahare.

Stratul 2- Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra si esentele, maxim 1 minut.

Adaugam  frisca batuta si amestecam .

Mixam cele doua compozitii pentru omogenizare.



Asamblare – Cheesecake cu portocale

Peste stratul de biscuiti adaugam un strat generos de compozitie cu crema de branza.

Compozitia am turant-o folosind un pos cu sprit.

Adaugam jeleul de portocale racit . Am folosit ca ajutor o lingura.

Decoram fiecare pahar cu o avelina de frisca, o funza proaspata de menta si decor din ciocolata.

Punem paharele cu desert la rece pentru 15 minute.

Cheesecake-ul cu portocale este DELICIOS!

 

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta => Fresh de portocale

 

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.