Tort cu visine reteta. Cel mai bun Tort cu visine. Reteta perfecta de Tort cu visine.
Preparare Blat Cacao
Spargem ouale intr-un vas, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa si mixam 4 minute.
Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.
Faina se amesteca cu cacao.Compozitia formata se trece prin sita si apoi o adaugam peste compozitia de oua.
Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.
Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180C/25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.
Dupa racire, blatul se taie in trei foi de dimensiuni egale.
Preparare umplutura
Punem visinele congelate intr-o cratita, impreuna cu zahar si amidon.
Amestecam si punem la foc mic. Amestecam periodic pana la primul clocot.
Fierbem compozitia pentru 1 minut. Adaugam vanilia si amestecam.
Preparare Crema diplomat
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ).
Amestecam si lasam la temperatura camerei, cca 10-15 minute.
Ouale se mixeaza cu zahar si sare. Compozitia formata se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia se pune intr-un vas pe baie de abur si amestecam periodic pana se ingroasa.
Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si amestecam periodic pana se raceste .
Daca nu amestecam, crema se transforma intr-o piftie!
Adaugam frisca batuta si extractul de vanilie.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena. Asamblare
Tapetam cu folie alimentara o forma cu margine detasabila.
Sosul de la visine il impartim in trei parti.
Asezam prima foaia de blat si adaugam jumatate din cantitatea de visine.
Acesta se distribuie, impreuna cu visinele, uniform pe suprafata foii de blat.
Adaugam jumatate din compozitia de crema diplomat.
Adaugam a doua foaie de blat, restul de visine cu sos si restul de crema diplomat.
Ultima foaie de blat se trampeaza cu sosul de visine ( a treia parte) si se aseaza cu parte insiropata in interior.
Presam usor pe suprafata blatului. Punem tortul la rece, minim 3 ore sau peste noapte.
Indepartam forma,folia si asezam tortul pe un platou.
Imbracam tortul cu un strat subtire de frisca.
Punem ciocolata intr-un vas, pe baie de abur, impreuna cu smantana pentru frisca.
Amestecam periodic pana se topeste si obtinem o compozitie omogena.
Punem compozitia deoparte si amestecam periodic pana se raceste.
Turnam glazura intr-un cornet, ii taiem varful si cu miscari usoare distribuim glazura pe margine.
Uniformizam suprafata cu ajutorul unei spatule.
Punem tortul la rece pentru 10 minute si apoi continuam decorul.
Adaugam frunzele de ciocolata, visinele confiate si razuim ciocolata.
Tortul in sectiune.
Sa aveti pofta!