Tort cu visine

Tort cu visine, ciocolata si crema diplomat, o combinatie delicioasa ce imbina aroma visinelor  cu textura ciocolatei si finetea cremei diplomat. Fiind preparat cu visine congelate, acest desert se prepara in orice moment al anului. Va garantez ca este un Tort cu visine delicios si aromat, iar daca doriti sa preparati si alte deserturi cu visine, va recomand si alte retete: Prajitura cu branza dulce si visine, Tort din bezea cu ciocolata si visine, Prajitura cu visine si mousse de ciocolata, Prajitura cu visine si iaurt
Ingrediente:

Blat - 5 oua, 150 gr zahar, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 lingura apa, 1 praf sare.
Crema diplomat - 60 gr zahar, 2 oua ,100 ml lapte, 6 gr gelatina,1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1 lingurita esenta vanilie.
Umplutura-  300 gr visine congelate, 1 lingurita amidon, 70 gr zahar, 10 gr zahar vanilat.
Glazura - 80 gr ciocolata, 50 smantana pentru frisca
Decor- 100 gr frisca batuta, 14 visine confiate, 3 frunze de ciocolata, 20 gr ciocolata.

Timp preparare

1 ora si jumatate

Nr. portii

10

5/5 - (7 votes)

Tort cu visine reteta. Cel mai bun Tort cu visine. Reteta perfecta de Tort cu visine.

Tort cu visine

Preparare Blat Cacao 

Spargem ouale intr-un  vas,  adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa  si mixam 4 minute.

Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.

Tort cu visine

Faina se amesteca cu cacao.Compozitia formata se trece prin sita si apoi o adaugam peste compozitia de oua.

Tort cu visine

Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.

Tort cu visine

Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul  in cuptorul preincalzit la 180C/25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.

Tort cu visine

Dupa racire, blatul  se taie in trei foi de dimensiuni egale.

Preparare umplutura

Punem visinele congelate intr-o cratita, impreuna cu zahar si amidon.

Amestecam si punem la foc mic. Amestecam periodic pana la primul clocot.

Fierbem compozitia pentru 1 minut. Adaugam vanilia si amestecam.

Tort cu visine

Preparare Crema diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ).

Amestecam  si   lasam la temperatura camerei,  cca 10-15 minute.

Ouale se mixeaza cu zahar si  sare. Compozitia formata  se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia  se pune intr-un vas pe baie de abur si amestecam periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si amestecam periodic pana se raceste .

Tort cu visine

Daca nu amestecam,   crema se transforma intr-o piftie!

Adaugam  frisca batuta si extractul de vanilie.Tort cu visine

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.  Tort cu visineAsamblare

Tapetam cu folie alimentara o forma cu margine detasabila.

Sosul de la visine il impartim in trei parti.

Asezam prima foaia de blat si adaugam jumatate din cantitatea de  visine.

Acesta se distribuie, impreuna cu visinele, uniform pe suprafata foii de blat.

Tort cu visine

Adaugam jumatate din compozitia de crema diplomat.

Tort cu visine

Adaugam a doua foaie de blat, restul de visine cu sos si restul de crema diplomat.

Ultima foaie de blat se trampeaza cu sosul de visine ( a treia parte) si se aseaza cu parte insiropata in interior.

Presam usor pe suprafata blatului. Punem tortul la rece, minim 3 ore sau peste noapte.

Tort cu visine

Indepartam forma,folia  si asezam tortul pe un platou.

Imbracam tortul cu un strat subtire de frisca.

Punem ciocolata intr-un vas, pe baie de abur, impreuna cu smantana pentru frisca.

Amestecam periodic pana se topeste si obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia deoparte si amestecam periodic pana se raceste.

Turnam glazura intr-un cornet, ii taiem varful si cu miscari usoare distribuim glazura pe margine.

Uniformizam suprafata cu ajutorul unei spatule.

Punem tortul la rece pentru 10 minute si apoi continuam decorul.

Adaugam frunzele de ciocolata, visinele confiate si razuim ciocolata.

Tort cu visine

Tortul in sectiune.

Tort cu visine

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *