Chec din albusuri

Chec din albusuri, pufos si aromat, ideal pentru mese in familie. Reteta Chec din albusuri este simpla si delicioasa, iar textura, umplutura de nuca si fructe uscate confera desertului un gust unic.
Ingrediente:

6 albusuri ( 400 gr ), 2 gr sare, 200 gr zahar pudra, 100 gr unt , 100 gr faina, 1 lingura coaja razuita de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, 10 ml esenta rom, 150 gr -  nuca, stafide, merisoare, goji, ananas confiat).

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

1/ 30.5x11.5x6.8 cm

5/5 - (26 votes)

Chec din albusuri reteta. Chec din albusuri in imagini, reteta testata. Prajituri de casa

Punem fructele uscate intr-un bol, adaugam esenta de rom si amestecam.

Topim untul pe baie de abur.

Punem albusurile in vasul unui robot.

Adaugam  un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma densa.

Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva complet.

Vom obtine o spuma densa si stabila.

Amestecam faina cu coaja de lamaie razuita , nuca si fructele cu esenta de rom.

Amestecam usor pana se incorporeaza.

Adaugam untul topit ( nu fierbinte) si amestcam usor pana se incorporeaza.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu puti unt si  tapetata cu hartie de copt.

Nivelam suprafata checului si punem tava in cuptorul preincalzit , la 170C/ cu ventilatie/ 35 minute.

In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.

Dupa coacere, checul din albus se lasa sa se raceasca cateva momente si apoi se scoate pe un gratar de racire.

Se lasa sa se raceasca complet si apoi se portioneaza.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta : Prajitura Alba ca Zapada

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *