Chec din albusuri reteta. Chec din albusuri in imagini, reteta testata. Prajituri de casa
Punem fructele uscate intr-un bol, adaugam esenta de rom si amestecam.
Topim untul pe baie de abur.
Punem albusurile in vasul unui robot.
Adaugam un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma densa.
Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva complet.
Vom obtine o spuma densa si stabila.
Amestecam faina cu coaja de lamaie razuita , nuca si fructele cu esenta de rom.
Amestecam usor pana se incorporeaza.
Adaugam untul topit ( nu fierbinte) si amestcam usor pana se incorporeaza.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu puti unt si tapetata cu hartie de copt.
Nivelam suprafata checului si punem tava in cuptorul preincalzit , la 170C/ cu ventilatie/ 35 minute.
In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.
Dupa coacere, checul din albus se lasa sa se raceasca cateva momente si apoi se scoate pe un gratar de racire.
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se portioneaza.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta : Prajitura Alba ca Zapada