Marmelada de caise retete. Cum se face marmelada de caise ? Marmelada de caise
Spalam caisele , le indepartam samburii si le taiem in 4 , 6 bucati.
Jumatate din cantitatea de caise se mixeaza cu ajutorul unui blender.
Compozitia formata se pune intr-o cratita impreuna cu restul de caise taiate , zaharul, zeama de lamaie si batonul de scortisoara.
Se pune la fiert pentru cca 15 min (amestecand periodic) , se lasa sa se racesca cateva momente (max 5 min ), indepartam batonul de scortisoara si mixam intreaga compozitie.
Se pune din nou la fiert iar cand apare spuma se indeparteaza rapid. Atentie – marmelada se amesteca continuu.
Se continua fierberea pana cand marmelada se leaga usor.
Pentru a obtine o marmelada inchegata timpul total de fierbere este de 1,5 ore.
Cand este gata se pune fierbinte in borcanele sterilizate si se inchid cu capace. Se intorc cu capacul la baza si se tin cca 1 ora.
Se intorc , se impaturesc cu servete de bucatarie si se tin pana a doua zi . Se pastreaza in loc racoros si aerisit.
Se foloseste in special la micul dejun si obtinerea dulciurilor – rulade, fursecuri, prajituri, etc
Pofta Buna!
3 thoughts on “Marmelada de caise”
super! azi ma apuc de treaba! o intrebare: daca o fierb 1,5 ore, iese foarte inchegata? adica iese ca cea din comert care sta dreptunghiulara fara suport? as vrea sa fie putin mai lichida…sa se intinda usor…merci!
Marmelada mea are o consistenta inchegata, usor fluida . Vezi cum arata in foto , sa ai spor !
Multumesc!