Fursecuri cu nuca si gem. Fursecuri cu nuca si gem reteta.
Vezi si alte retete:
Preparare Fursecuri cu nuca si gem
Punem intr-un bol: untul la temperatura camerei, coaja de lamaie, zaharul pudra, praful de sare si galbenusul.
Albusul il punem deoparte, il vom folosi la decor.
Mixam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena si apoi adaugam faina.
Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt.
Amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Il impartim in 20 bucati si le modelam sub forma de bile.
Batem albusul cu furculita pentru cateva secunde.
Fiecare bila se trece prin albus si apoi se tavaleste prin nuca taiata marunt.
Bilele decorate cu nuca se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Apasam cu degetul centrul fiecarei bile, formand spatiu pentru gem.
Adaugam gem in fiecare spatiu.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 175C/ 20 minute/ ventilatie sus-jos.
Le lasam sa se raceasca complet si apoi le transferam pe un platou.
Sunt delicioase si aspectuoase.
Sa aveti pofta!