Fursecuri cu nuca si gem

Te invit la Fursecuri cu nuca si gem, desertul nelipsit de la masa de Craciun! Reteta Fursecuri cu nuca si gem este simpla, rapida si iti asigura obtinerea unui desert extrem de bun. Incearca si te vei convinge!
4.9/5 - (11 votes)

Fursecuri cu nuca si gem. Fursecuri cu nuca si gem reteta.

Fursecuri cu nuca si gem

Vezi si alte retete:

Fursecuri cu nuca si gem

Preparare Fursecuri cu nuca si gem

Punem intr-un bol: untul la temperatura camerei, coaja de lamaie, zaharul pudra, praful de sare si galbenusul.

Albusul il punem deoparte, il vom folosi la decor.

Mixam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena si apoi adaugam faina.

Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt.

Amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Il impartim in 20 bucati si le modelam sub forma de bile.

Batem albusul cu furculita pentru cateva secunde.

Fiecare bila se trece prin albus si apoi se tavaleste prin nuca taiata marunt.

Bilele decorate cu nuca se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Apasam cu degetul centrul fiecarei bile, formand spatiu pentru gem.

Adaugam gem in fiecare spatiu.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 175C/ 20 minute/ ventilatie sus-jos.

Le lasam sa se raceasca complet si apoi le transferam pe un platou.

Fursecuri cu nuca si gemSunt delicioase si aspectuoase.

Fursecuri cu nuca si gem

Sa aveti pofta!

Ingrediente:

150 unt, 80 zahar pudra, 1 ou, 1 lingurita coaja de lamaie, 180 gr faina, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 praf sare, 1 gr praf de copt, 120 gr nuci taiate, 150 gr gem de prune.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

20 bucati

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle