Tort Buturuga

Tortul Buturuga este un desert frantuzesc din foaie de rulada si crema de ciocolata . Un desert rapid si nelipsit de la Sarbatoarea Craciunului!
Ingrediente:

1 Foia de rulada ( 3 oua, 60 gr zahar, 60 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet zahar vanilat).

1 portie Crema de unt ( 200 gr unt 82 % grasime, 70 gr zahar pudra, 150 ml lapte condensat ) +80 gr ciocolata amaruie 65% cacao+ 10 ml esenta rom.

Decor - coacaze rosii, crema pentru frunze (1/2 lingurita avocado+ 1 lingura crema de unt), zahar farin.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

6

5/5 - (157 votes)

Foaia de rulada – reteta aiciCrema de unt – reteta aici.

Oprim o lingura de crema pentru decor.

Restul de Crema de unt se mixeaza  cu ciocolata topita la temperatura camerei + esenta de rom.

Compozitia finala trebuie sa aiba consistenta omogena.

tort-buturuga-3

 

Foaia de rulada se unge cu un strat uniform de crema si indepartam marginile.

tort-buturuga-4

Rulam strans cu ajutorul hartii de copt si inchidem capetele prin rasucire.

tort-buturuga-5

Introducem rulada la rece pentru 1 ora.

Crema se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.

Pentru a decora tortul , crema se pune pe baie de abur 5 secunde si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa.

Formare Tort Buturuga

Taiem oblic din rulada cca 15 cm iar restul se taie in 3 parti. Am eliminat un coltisor din cauza unui “ajutor pofticios “.

Pe un platou asezam partea  cea mare de rulada,  iar cele trei bucati  se ung cu crema si apoi  se unesc – vezi foto.

tort-buturuga-6

 

Cu ajutorul unui pos cu sprit decoram intreaga suprafata cu crema- vezi foto.

 

tort-buturuga-7

Crema pentru frunze se obtine prin omogenizarea cremei de unt cu avocado.

 

tort-buturuga-1Compozitia obtinuta se trece prin sita , se pune intr-un cornet de hartie si taiem varful sub forma de V.

Asezam coacazele rosii ,  frunzele din crema ( apasare prelunga pe cornet) si pudram cu zahar farin.

tort-buturuga-reteta

Tortul Buturuga este gata de servit!

tort-buturuga-2

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.