Orez cu lapte si caise

Desert rapid , aromat si ieftin! Copii il adora , yam, yam
Ingrediente:

1 l lapte, 200 gr orez cu bob rotund, 100 gr zahar, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.

Sos de caise - 300 gr caise, 80 gr zahar, 150 ml apa, 1/2 lingurita amidon.

5/5 - (5 votes)

1. Se pun la fiert laptele (800 ml) cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca.

2. Se fierbe timp de 15-18  min, la foc mic. Se amesteca des pentru a nu se lipi.

3. Cand orezul este aproape fiert se adauga amidonul dizolvat in restul de lapte  (200 ml) si se mai fierbe 2-3 min.

4. Orezul fiert se lasa sa se racesca cateva minute apoi se pune in 4 forme (200 ml).

orez cu lapte 1

5. Dupa ce s-a racit complet  (se incheaga ca o budinca )se scoate   din forma prin rasturnare cu ajutorul unei farfurii pentru desert.

6. Apa, zaharul, caisele taiate felii (fara pielita) se pun la fiert pentru cca 3 min.

7. Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si se adauga peste caise. Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min.

8. Se lasa sa se racesca cca 5 minute apoi se pune pe fiecare portie de orez.

Se lasa sa se racesca complet apoi se introduc la rece pana in momentul servirii. Se decoreaza cu frunze proaspete de menta.

Pofta Buna!

orez cu lapte si caise foto

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.