1. Se pun la fiert laptele (800 ml) cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca.
2. Se fierbe timp de 15-18 min, la foc mic. Se amesteca des pentru a nu se lipi.
3. Cand orezul este aproape fiert se adauga amidonul dizolvat in restul de lapte (200 ml) si se mai fierbe 2-3 min.
4. Orezul fiert se lasa sa se racesca cateva minute apoi se pune in 4 forme (200 ml).
5. Dupa ce s-a racit complet (se incheaga ca o budinca )se scoate din forma prin rasturnare cu ajutorul unei farfurii pentru desert.
6. Apa, zaharul, caisele taiate felii (fara pielita) se pun la fiert pentru cca 3 min.
7. Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si se adauga peste caise. Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min.
8. Se lasa sa se racesca cca 5 minute apoi se pune pe fiecare portie de orez.
Se lasa sa se racesca complet apoi se introduc la rece pana in momentul servirii. Se decoreaza cu frunze proaspete de menta.
Pofta Buna!