Gem de prune reteta romaneasca. Gem de prune reteta in imagini. Cum se face Gemul de prune?
Spalam prunele si indepartam samburii.
Trecem prunele prin masina de tocat carne.
Transferam compozitia de prune intr-un tuci.
Punem la foc mediu si amestecam periodic.
Pe parcursul fierberii, compozitia isi schimba culoarea si textura.
Dupa 1 ora si 40 minute adaugam zaharul , setam focul intre minim-mediu si amestecam periodic.
Dupa ce am adaugat zaharul, gemul va fi supravegheat cu atentie.
Cand am terminat cele 2 ore de fiert, adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Inchidem focul si transferam gemul in borcane sterilizate.
Le inchidem ermetic si le sterilizam 20 de minute.
Gemul de prune se pastreaza la loc uscat si racoros.
Gem de prune pentru prajituri, fursecuri, clatite, gogosi etc.
Sa aveti pofta! Vezi si reteta =>Cornulete fragede cu gem