Gem de prune

In fiecare an,  pregatesc gemul de prune in luna septembrie. De ce? Spre toamna,  prunele au  mai mult  parfum,  o textura aparte si o culoare placuta. Gemul de prune este ideal  pentru prajituri, fursecuri si clatite, mai ales pentru gogosi. Testati reteta si cu siguranta o veti repeta!
Gem de prune
Ingrediente:

6 kg prune, 1 kg zahar, 20 gr zahar vanilat.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

12 borcane/ 314 ml

5/5 - (7 votes)

Gem de prune reteta romaneasca. Gem de prune reteta in imagini. Cum se face Gemul de prune?

Spalam prunele si indepartam samburii.

Trecem prunele prin masina de tocat carne.

Transferam compozitia de prune intr-un tuci.

Punem la foc mediu si amestecam periodic.


Pe parcursul fierberii, compozitia isi schimba culoarea si textura.

Dupa 1 ora si 40 minute  adaugam zaharul , setam focul intre minim-mediu si amestecam periodic.

Dupa ce am adaugat zaharul, gemul va fi supravegheat cu atentie.

Cand am terminat cele 2 ore de fiert, adaugam zaharul vanilat si amestecam.

Inchidem focul si transferam gemul in borcane sterilizate.

Le inchidem ermetic si le sterilizam 20 de minute.

Gemul de prune se pastreaza la loc uscat si racoros.

Gem de prune pentru prajituri, fursecuri, clatite, gogosi etc.

Sa aveti pofta! Vezi si reteta =>Cornulete fragede cu gem

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.