Fursecuri cu portocale

Fursecuri cu portocale - fragede si perfect aromate!
Ingrediente:

200 gr unt, 60 gr zahar farin, 3 galbenusuri, 250 gr faina, 1 plic zahar vanilat, 100 gr coaja de portocala confiata.

Timp preparare

35 min

Nr. portii

500 -600 gr

4/5 - (21 votes)

Coaja de portocala confiata se imparte pe jumatate. O parte se marunteste iar a doua parte se taie cubulete.

fursecuri cu portocale reteta in imagini

Untul se omogenizeaza cu zaharul farin , zaharul vanilat si coaja de portocala confiata (maruntita).

fursecuri cu portocale reteta 1

Se adauga treptat galbenusurile si se continua baterea  pana ce compozitia capata consistenta unei creme.

 

 

Se adauga faina si se amesteca usor , pana se incorporeaza intreaga cantitate.

fursecuri cu portocale 1

Compozitia obtinuta se toarna cu posul cu sprit (varf stelat ), pe tava tapetata cu hartie de copt, in forma de aveline.

In fiecare avelina se aseaza cate un cubulet de coaja portocala confiata si presam usor (sa se lipeasca).

fursecuri cu portocale 2

Se introduc la cuptor si se coc la foc mediu , 180-220 C pana capata la baza o culoare aurie.

fursecuri cu portocale imagine

Dupa coacere si racire fursecurile se aseaza pe platou.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *