Prajitura cu branza dulce si cirese

Prajitura pufoasa cu branza dulce si cirese - un desert excelent in acest sezon !
Ingrediente:

Aluat - 3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 16 linguri faina, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie , 2 plicuri zahar vanilat.

Umplutura- 600 gr branza dulce, 6 linguri zahar, 3 oua, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri gris, 1 lingura smantana grasa, 50 gr ciocolata alba razuita, 300 gr cirese fara sambure.

Decor - 50 gr ciocolata alba.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.5/5 - (168 votes)

Adaugam intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.

Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen . Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

 

prajitura cu branza dulce si cirese (2)

Compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 10-12 minute, pana devine usor aurie.

Branza dulce se amesteca cu zahar, oua, gris, smantana,  zahar vanilat si ciocolata alba razuita. Se mixeaza 1 minut.

prajitura cu branza dulce si cirese (7)

Dupa timpul de coacere se scoate blatul  din cuptor , se pune deasupra umplutura de branza dulce  si se intinde intr-un start uniform.

prajitura cu branza dulce si cirese (1)

Adaugam ciresele pe toata suprafata si se introduce din nou la cuptor ~ 35 min.

 

 

prajitura cu branza dulce si cirese (3)

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet si indepartam marginile.

prajitura cu branza dulce si cirese (6)

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se presara cu ciocolata aba razuita.

prajitura cu branza dulce si cirese reteta

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Prajitura cu branza dulce si cirese”

  1. sunt incepatoare si as dori sa-mi echivalati reteta in grame daca se poate pentru ca nu stiu echivalentul lingurii de ulei ,lapte ,faina ,etc
    daca pe vremea bunicii exista o lingura standard acum sunt o droaie de modele de diferite volume si marimi
    va rog mult
    cu stima
    roxana

  2. Salut! Prăjitura arată foarte bine, o voi incerca cu siguranță dar voi folosi vișine. Te țin la curent cum a ieșit 😘. Spor la treaba! ❤

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle