Adaugam intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.
Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen . Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 10-12 minute, pana devine usor aurie.
Branza dulce se amesteca cu zahar, oua, gris, smantana, zahar vanilat si ciocolata alba razuita. Se mixeaza 1 minut.
Dupa timpul de coacere se scoate blatul din cuptor , se pune deasupra umplutura de branza dulce si se intinde intr-un start uniform.
Adaugam ciresele pe toata suprafata si se introduce din nou la cuptor ~ 35 min.
Dupa coacere se lasa sa se racesca complet si indepartam marginile.
Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se presara cu ciocolata aba razuita.
Pofta Buna!
4 thoughts on “Prajitura cu branza dulce si cirese”
sunt incepatoare si as dori sa-mi echivalati reteta in grame daca se poate pentru ca nu stiu echivalentul lingurii de ulei ,lapte ,faina ,etc
daca pe vremea bunicii exista o lingura standard acum sunt o droaie de modele de diferite volume si marimi
va rog mult
cu stima
roxana
Salut! Prăjitura arată foarte bine, o voi incerca cu siguranță dar voi folosi vișine. Te țin la curent cum a ieșit 😘. Spor la treaba! ❤
Super 👌 azi o fac pt a 2a oara! Va fi prezenta pe masa de Crăciun!
Mult spor! La multi ani cu sanatate!