4.3/5 - (204 votes)
Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie reteta. Cum facem Prajitura rasturnata cu mere ?
Pregatim pandispanul conform retetei si umplutura de mere ( vezi reteta).
Compozitia de caramel – intr-o craticioara punem zaharul sa se topeasca, cand capata o culoare roscata adaugam smantana pentru frisca.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena , apoi o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste caramel adaugam umplutura de mere.
Pregatim crema de vanilie ( vezi reteta ) si o turnam fierbinte peste umplutura de mere.
Cand crema de vanilie s-a racit complet ( umplutura) adaugam compozitia de pandispan.
Intindem usor compozitia de pandispan pe toata suprafata.
Coacem prajitura la foc mic/mediu , timp de 25 -30 minute.
Se lasa sa se racesca complet ( cateva ore) apoi se rastoarna pe o tava. De preferat peste noapte.
Indepartam marginile, decoram cu frisca si portionam cu grija.
Citeste si Reteta : Tort pufos cu mere
Pofta Buna!
Salvează
3 thoughts on “Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie”
O reteta minunata! Am s-o incerc. O zi bună!
Multumesc ! Mult spor !
Delicioasă!!! A ieșit foarte pufoasă și aromată! Și pot spune ca este prima data când îmi iese blatul de chec pufos fără praf de copt. Este o rețetă foarte bună pe care o recomand pentru duminicile în familie sau între prieteni.