Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie - un desert foarte apreciat ! Compozitia pufoasa , merele aromate , crema fina si aromata de vanilie ofera prajiturii o bunatate aparte. Va invit sa testati reteta !
Ingrediente:

Pandispan - 4 oua, 5 linguri pline cu zahar, 6 linguri pline cu faina, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare

Crema - 800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 150 gr zahar.

Umplutura mere- 800 gr mere razuite, 100 gr zahar, 50 gr unt, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingurita extract de vanilie sau 10 gr zahar vanilat.

Caramel -80 gr zahar, 50 ml smantana pentru frisca.

Decor- 100 gr frisca indulcita si vanilata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

20 buc (tava 30x18)

4.3/5 - (204 votes)
Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie reteta. Cum facem Prajitura rasturnata cu mere ?
Pregatim pandispanul conform retetei  si umplutura de mere ( vezi reteta).
Compozitia de caramel – intr-o craticioara punem zaharul sa se topeasca, cand capata o culoare roscata adaugam smantana pentru frisca.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena , apoi o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste caramel  adaugam umplutura de mere.
Pregatim crema de vanilie ( vezi reteta ) si o turnam fierbinte peste umplutura de mere.
Cand crema de vanilie s-a racit complet  ( umplutura)  adaugam compozitia de pandispan.
Intindem usor compozitia de pandispan pe toata suprafata.
Coacem prajitura la foc mic/mediu ,  timp de 25 -30 minute.
Se lasa sa se racesca complet ( cateva ore) apoi se rastoarna pe o tava. De preferat peste noapte.
Indepartam marginile,  decoram cu frisca si portionam cu grija.
Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie
Citeste si Reteta : Tort pufos cu mere
Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie”

  1. Delicioasă!!! A ieșit foarte pufoasă și aromată! Și pot spune ca este prima data când îmi iese blatul de chec pufos fără praf de copt. Este o rețetă foarte bună pe care o recomand pentru duminicile în familie sau între prieteni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle