Prajitura cu nuca si ciocolata

O prajitura pufoasa cu nuca si ciocolata. Reteta este simpla , rapida si delicioasa!
Ingrediente:

6 oua

6 linguri zahar

2 linguri ulei

9 linguri faina

1 praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

200 gr nuca

1 praf de sare

1 tableta ciocolata amaruie

4.9/5 - (111 votes)

Preparare Prajitura cu nuca si ciocolata

Nuca se taie marunt iar ouale se separa.

Albusurile se spumeaza cu zahar ,  galbenusurile se  mixeaza cu ulei, zahar vanilat  si praful de sare.

Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam de sus in jos  pana se incorporeaza.

Adaugam nuca maruntita (150 gr ) si amestecam usor.

prajitura cu nuca si ciocolata (3)
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca  20 -25 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi se glazureaza cu ciocolata topita si se decoreaza cu restul de nuca.

prajitura cu nuca si ciocolata (2)

Se introduce la rece pentru 30 min apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.