Prajitura Negresa

Prajitura Negresa
Ingrediente:

Blat - 2 cani (1 cana = 200 ml) faina tip 480, 5 linguri zahar, 3 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 100 ml ulei, 300 ml apa minerala, 1 borcan (400 gr) dulceata de prune, 100 gr nuca macinata, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de sare

Glazura - click pentru reteta

Decor - nuca macinata

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

20 bucati/ dimensiune tava - 30x20 cm.

4.6/5 - (144 votes)

Prajitura Negresa – reteta pufoasa si aromata

Descopera cum sa prepari o negresa perfecta, cu miez moale si aroma intensa, ideala pentru momentele dulci alaturi de familie sau prieteni. Simplu de facut, greu de uitat!

Prajitura Negresa

Descopera si alte retete delicioase

Daca iti place sa prepari deserturi, iti recomand cateva retete din care te poti inspira:

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu ciocolata si portocala

Cum preparam Prajitura Negresa

Intr-un bol adaugam  zaharul cu praful de copt, un praf de sare, ulei, cacao, apa minerala si mixam cca 5 minute.

prajitura negresa

Se adauga faina, nuca, vanilia si dulceata si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

prajitura negresa

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Prajitura Negresa

Se coace la temperatura medie, cca 180 C,  pentru 30-35 minute.

Dupa coacere se lasa sa se raceasca complet.

Glazura ( reteta aici) calduta se intinde pe toata suprafata prajiturii cu ajutorul unei spatule.

Pentru glazura inlocuim untul cu unt vegetal .

Se glazureaza si se decoreaza cu nuca macinata.

Prajitura Negresa

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Prajitura Negresa”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *