Prajitura Negresa

Prajitura Negresa in varianta de post este un desert pufos, aromat si delicios. Reteta este simpla si cu ingrediente la indemana .
Ingrediente:

Blat - 2 cani (1 cana = 200 ml) faina tip 480, 5 linguri zahar, 3 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 100 ml ulei, 300 ml apa minerala, 1 borcan (400 gr) dulceata de prune, 100 gr nuca macinata, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de sare

Glazura - click pentru reteta

Decor - nuca macinata

Timp preparare

45 min

Nr. portii

20 bucati/ dimensiune tava - 30x20 cm.

4.6/5 - (133 votes)

Prajitura Negresa de post. Retete prajituri de post. Prajituri de post.

Intr-un bol adaugam  zaharul cu praful de copt, un praf de sare, ulei, cacao, apa minerala si mixam cca 5 minute.

prajitura negresa

Se adauga faina, nuca, vanilia si dulceata si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

prajitura negresa



Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Prajitura Negresa

Se coace la temperatura medie, cca 180 C pentru 30-35 min.

Dupa coacere , se lasa sa se raceasca complet apoi se glazureaza si se decoreaza cu nuca macinata.

Prajitura Negresa

Pentru glazura inlocuim untul cu margarina .

Glazura ( reteta aici) calduta se intinde pe toata suprafata prajiturii cu ajutorul unei spatule.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Prajitura Negresa”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.