full screen background image

Prajitura Negresa

Prajitura Negresa in varianta de post este un desert pufos, aromat si delicios. Reteta este simpla si cu ingrediente la indemana .

Prajitura Negresa

Timp preparare:

45 min

Portii:

20 bucati/ dimensiune tava - 30x20 cm.

Ingrediente:

Blat - 2 cani (1 cana = 200 ml) faina tip 480, 5 linguri zahar, 3 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 100 ml ulei, 300 ml apa minerala, 1 borcan (400 gr) dulceata de prune, 100 gr nuca macinata, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de sareGlazura - click pentru retetaDecor - nuca macinata

Instructiuni preparare

Prajitura Negresa de post. Retete prajituri de post. Prajituri de post.

Intr-un bol adaugam  zaharul cu praful de copt, un praf de sare, ulei, cacao, apa minerala si mixam cca 5 minute.

prajitura negresa

Se adauga faina, nuca, vanilia si dulceata si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

prajitura negresa



Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Prajitura Negresa

Se coace la temperatura medie, cca 180 C pentru 30-35 min.

Dupa coacere , se lasa sa se raceasca complet apoi se glazureaza si se decoreaza cu nuca macinata.

Prajitura Negresa

Pentru glazura inlocuim untul cu margarina .

Glazura ( reteta aici) calduta se intinde pe toata suprafata prajiturii cu ajutorul unei spatule.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Prajitura Negresa
(118 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase




2 thoughts on “Prajitura Negresa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Fluturasi cu branza dulce

Fluturasi pufosi cu branza dulce si stafide, desertul ideal pentru cei mici.

Închide